Kokoomuksella vakava paikka

Helsinkin Pride -tapahtuma on mediatietojen mukaan päättänyt sulkea Kokoomuksen ulos yhteistyökuvioistaan – päätoksen yksityiskohtaiset  perustelut ovat edelleen tarkentumattomia, mutta viimeaikainen sisäpoliittinen kehitys antanee osviittaa päätöksen taustoista.

Helsinki Pride -tapahtuma on noussut suurimmaksi suomalaiseksi kesätapahtumaksi. mikä kokoaa paikan  päälle satoja tuhansia vierailijoita ja tavoittaa sosiaalisen median kautta varmaankin jokaisen suomalaisen tajunnantilan 🙂

Tapahtuma on yleispoliittisesta luonteestaan huolimatta siis merkittävä tilaisuus tulla esille ihmisoikeuksien puolustajana ja ehkä myös lisätä oman yrityksen kaupallista tulosta. Poliitikoille Pride on merkinnyt varteenotettavaa tapaa viettää kesää ja tulla samalla näkyväksi poliittisena toimijana.

Mikä on sitten muuttunut viime aikoina siten, että tapahtuman järjestäjä on päättänyt lopettaa yhteistyökumppanuuden hallitusneuvotteluita johtavan puolueen kanssa?

Vaikka Kokoomuksen kansanedustajat varmistivatkin kannatuksellaan kevättalvella lain sukupuolen vahvistamisesta läpimenon, on kuitenkin ollut jo pidemmän aikaa selkeästi nähtävissä Kokoomuksessa ilmenevä sisäinen rapautuminen. Kovan linjan konservatismi ja tiedevastaisuus ovat vaalituloksen seurauksena voittamassa perinteisen sivistysporvariuden.

Helsinki Priden päätös sulkea Kokoomus ulos yhteistyökuvioista on mielestäni terveen merkki siis.

jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, woke, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu