Koronakriisin vuoksi yrityksiä on tuettu jo 22 mrd eurolla

Valtioneuvoston tiedotteet ovat aina ajankohtaista ja ennen kaikkea objektiivista tietoa sisältäviä raportointeja hallituksen toimista ja tavotteista.  Ja niin on asiantila myös parin viikon takaisessa tiedotteessa, jossa VN ilmoitti työ- ja elinkeinoministeriön käynnistävän pikaisesti riippumattoman selvityksen maaliskuun jälkeen yrityksille koronakriisin aiheuttamien maksuvaikeusongelmien vuoksi myönnettyjen tukien käytöstä ja vaikutuksista sekä lyhyellä että myös pitkällä aikavälillä.

”– Keväällä ja kesällä uusia yritystukia otettiin käyttöön ja vanhoja laajennettiin nopealla aikataululla, kun haluttiin ehkäistä yritysten konkursseja, työttömyyttä ja taluskriisiä koronatilanteessa. Nyt haluamme arvioida tukien vaikutuksia tulevaa varten. Arviointi lisää valtion toiminnan läpinäkyvyyttä, ja tutkittua tietoa voidaan hyödyntää tulevissa päätöksissä, sanoo työ- ja elinkeinoministeriön osastopäällikkö Ilona Lundström.”

Niin. Itse valtion myöntämä taloudellinen  tuenta ja niiden tukitoimien kohdentumisten selvittely ovat tietenkin perusteltua poliittista viisautta etenkin ässä ajassa, missä näytetään useinkin kiivettävän oma ideologinen agenda edellä populistisiin puihin – tällaisessa nopearytmisessä ärsykeympäristössä vakaan johdonmukainen toiminta on  nykyisen hallituksen lukuisista positiivisista ominaisuuksista mielestäni  se keskeisin…

Opposition ja yritysmaailman nokkamiesten viimeaikaisista  aggressiivista ulostuloista huolimatta on siis  huomattava, että hallituksen toimet yritysten toimintaedellytysten ja työllisyyden ylläpitämiseksi ovat jo tähän mennessä olleet johdonmukaisen mittavia. Valtioneuvoston tiedotteen objektiivisten tietojen perusteella valtio on rahoittanut maalis-kesäkuun 2020 aikana yrityksiä yhteensä 22 miljardilla eurolla, josta suoraa tukea on ollut 10,4 mrd euroa, halpakorkoista lainaa 10,2 mrd ja työeläkemaksujakin on alennettu 1,5 miljardin euron arvosta.

 

Käsittääkseni 22 mrd euroa on Suomenkin kokoisessa  varakkaassa valtiossa melko suuri rahasumma jaettavaksi eikä sellaisen jakaminen yksityisyrittäjyyden tukemiseen tuo ainakaan minulle ja ainakaan heti ensimmäiseksi mieleen Pohjois-Koreaa. Tällainenkin  assosiaatio hahmottui tajuntaani vasta seurattuani jokin aika sitten nopearytmisen sosiaalisen mediamme ärsykeympäristön  päivittäistä antia…

 

jiihooantikainen

aktiivinen 🐟, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen. muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu