Kunnan tehtävä on tukea tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämistä

Lähestyvien kuntavaalien kuumottavimmaksi vaalikonekysymykseksi näyttää ainakin hetkellisesti nousseen ehdokkaille esitetty kysymys siitä, pitäisikö kunnan osallistua Pride-viikon sateenkaariliputukseen.

Vastaus on tietenkin myönteinen kyllä ja perustelut löytyvät kunnan organisaatiota ja tehtäviä määrittävästä kuntalaista.

 

Lain tarkoitus

Tämän lain tarkoituksena on luoda edellytykset kunnan asukkaiden itsehallinnon sekä osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien toteutumiselle kunnan toiminnassa. Lain tarkoituksena on myös edistää kunnan toiminnan suunnitelmallisuutta ja taloudellista kestävyyttä.

Kunta edistää asukkaidensa hyvinvointia ja alueensa elinvoimaa sekä järjestää asukkailleen palvelut taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävällä tavalla.”

 

Tätä kunnan velvollisuutta edistää asukkaidensa hyvinvointia ja alueensa elinvoimaa  tarkentaa asiallinen ja muutenkin mukavan oloinen Kuntaliitto omissa ohjeistuksissaan, joissa se toteaa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisen sekä syrjinnän estämisen kuuluvan ihan kunnan perustehtäviin :

 

”Kuntien tehtävinä on edistää molempia sukupuolten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä estää välitöntä ja välillistä syrjintää. Käytännössä tämä tapahtuu osana monia eri tehtäväkokonaisuuksia: päätöksentekoa, toiminnan ja talouden ohjausta ja johtamista, palveluiden järjestämistä ja tuottamista, työnantajatehtäviä sekä paikallisen elinvoiman vahvistamista.

Kyse ei ole lisätehtävästä, vaan toimintatavoista, joilla lisätään kuntalaislähtöisyyttä, palvelujen laatua sekä niiden paremmalla kohdentumisella tehokkuutta. ”

 

Kunta ei voi siis etenkään pyydettäessä kieltäytyä  tukemasta sellaisia tapahtumia, joiden yksiselitteisenä tavoitteena on tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen.

jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen. muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu