Millä edellytyksillä mies voi synnyttää?

Tässä asiassa pätevät normaalit edellytykset, joista on olemassa ihan kotimaisia asiantuntija-artikkeleitakin  kaikkien lukutaitoisten  ja  tiedonhaluisten luettavaksi :

    ”Kansainvälisen määritelmän mukaan kyseessä on synnytys, kun raskaus on kestänyt vähintään 22 viikkoa tai kun sikiö painaa vähintään 500 grammaa. Synnytys on täysiaikainen, kun raskaus on kestänyt 37 viikkoa, ja yliaikainen, kun sen kesto on yli 42 viikkoa. Synnytys jaetaan kolmeen vaiheeseen: avautumisvaihe, ponnistusvaihe ja jälkeisten poistuminen.”

 

Näin siis myös raskaana oleva henkilö. joka sukupuoli-identiteetiltään on mies, voi olettaa synnytyksen käynnistyvän normaaalisti graviditeetin loppuvaiheessa. Artikkeliin viitaten voidaan todeta raskauden ja synnytyksen olevan itsessään hyvin luonnollisia tapahtumia, mutta niiden etenemisiin liittyy useita riskitekijöitä, joiden lieventämiseksi on suositeltavaa käyttää raskausaikana neuvolapalveluita ja turvautua itse synnytyksessä asiantuntijoiden apuun. Suomessa kätilöiden ja synnytyslääkäreiden ammattitaito kun on huipputasoa ja sosiaalivakuutusjärjestelmästämme johtuen lisääntymisterveyteen liittyvät toimenpiteet ja palvelut ovat asiakkaalle edelliseen viitaten samoin huippuedullisia.

+1
jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu