MInisterin vastuu

Syyttäjälaitoksen epuupäätöksen myötä valtioneuvostossa ministerinä toimivan kansanedustaja Wille Rydmanin asema on aiheellisesti  noussut tieddotusvälineidden kritiikin kohteeksi – ministerin aikaisempi käytös edellisen puolueensa vaikutusvaltaisena jäsenenä on oikeuslaitoksenkin mukaan ollut kyseenalaista.

Puolueorganisaationsa sisällä tapahtuneet seksuaalisen häirinnän kriteerit täyttäneet teot johtivat jo R:n erottamiseen (tosin vasta viiveellä ja aasian tultua julkisuuteen)  Kokoomuksesta, joten tämä ”tapaus” on sinänsä jo käsitelty oikeusjärjestyksen mukaisesti. Organisaatioilla kun on lakiin perustuva velvollisuus ennaltaehkäistä seksuaalista häirintää toimialueellaan ja myös velvollisuus  puuttua havaittuihin epäkohtiin liittyen epäasiallisuuksiin omassa toimintakulttuurissaan.

Kun R. sittemmin kiisti teot ja tehosti vielä sanomaansa ryhtymällä ajamaan kunnianloukkauskannetta, sosiaalisen median paineen ja poliittisen kiinnostuksen seurauksena hän pääsi puoluetta vaihtamalla kuitenkin melko helpostikin uusiin avainasemiin ja eteni varsin nopeasti aina ministeruisi saakka.

 

Syyttäjän päätöksen myötä R:n poliittista statusta tulisi mielestäni(-mme) tarkastella joka tapauksessa uudelleen palaamalla ns. alkupisteeseen – seksuaalisen häirinnän käsitteen vesittäminen pelkästään kokemusperustaiseksi mielipiteeksi tai poliittiseksi ajojahdiksi ei tuo oikeutta häirintää kokeville eikä edistä turvallisen tilan periaatteita työ- ja toimintaympäristöissä.

 

Ministeri Rydmanin oman uskottavuutensa puutteen ja muun epämääräisen toiminnan ansiosta on siis syytä tehdä eduskunnassa epäluottamusta osoittava välikysymys, mihin kysymykseen vastaamalla saadaan selvyys siihen, että  pitääkö  eduskunta ja etenkin pääministeri Orpon hallitus seksuaalista häirintää  vähäpätöisenä ongelmana.

 

jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, woke, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu