Rajalailla vankka kansan tuki

Uutissuomalaisen tilaaman kyselytutkimuksen perusteella selvä enemmistö suomalaisista kannattaa välineellistetyn maahantulon torjumiseksi tarkoitettua rajalakia, vaikka se on ristiriidassa kansainvälisten sopimusten kanssa. Gallupin mukaan 62 prosenttia suomalaisista kannattaa rajaltakäännyttämislakia, 17 prosenttia vastustaa ja 21 prosenttia ei vielä ole muodostanut asiaan selkeää kantaa.

Hallituksen esittämällä rajalailla on siis vankka kansan tuki takanaan ja siten olisi perusteltavissa lain säätäminen jopa pääsääntöisesti hallituksen esityksen mukaisena tai sitten hieman hallintovaliokunnassa muunneltuna.

 

Paitsi että tuo 62 prosenttia ei vielä riitä argumentaatioperusteeksi, sillä perustuslain tulkintarajoja hipovana tämä  lakiesitys tarvitsisi 5/6 kansanedustajien äänistä tullakseen hyväksytyksi. 5/6 on prosentteina 83,33333 prosenttia ja siten voidaan todeta, että tällä lakiesityksellä ei ole riittävää kansan tukea takanaan. 62 kun on huomattavasti vähemmän kuin tarvittava 83,3333.

USU-gallupin mukaan lakiesitystä ehdottomasti vastustavien osuus on 17 prosenttia, joten edes kannastaan vielä epävarmojen laskeminen mukaan lakiesityksen kannattajiin ei riitä kääntämään argumentaatioperustaksi tarvittavaa kansan kokonaiskannatusta lakiesityksen puolelle.

 

 

Niin.

jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, woke, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu