Rikkomaton -kansalaisaloite ”eheytyshoitojen” kieltämiseksi

Kansalaisaloite seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin muuttamiseen tähtäävien hoitomuotojen kieltämiseksi on kerännyt neljän ensimmäisen keräyspäivän aikana jo puolet vaaditusta 50 000:sta allekirjoituksesta. Näyttää siis sille, että aloite saa tarvittavat allekirjoitukset kasaan ennen kuin Suomessa on uusi hallitus.

Näillä näppäimistönäkymillä aloitteen eteneminen varsinaiseksi laiksi on kuitenkin epätodennäköistä, jos tuleva hallitus pohjautuu hallitustunnustelijan esittämään oikeisto-äärioikeisto -kokoonpanoon. Lain valmistelua kun on varsin helppo hidastaa riitauttamalla valmistelutekstien  yksityiskohtia – etenkin hallituksen konservatiivisiiven voi odottaa suhtautuvan juuri tähän lakiesitykseen nihkeästi.

Kansalaisaloitejärjestelmän tehtävä ei kuitenkaan ole hallituspuolueiden mielistely vaan sen tarkoituksena on mahdollistaa kansalaisten aktiivinen osallistuminen lainsäädäntötyöhön. Suora vaikutuskanava vähentää ulkoparlamentaaristen vaikutusyritysten riskiä ja lisää kansalaisten osallisuuden tunnetta.

Mielestäni Rikkomaton-kansalalaisaloitteen teema on tärkeä ja johdonmukainen jatke jo vuosikymmeniä edenneelle yhdenvertaisuuskehitykselle. Aloitteen vieminen eduskunnan käsiteltäväksi on tässä historian jaksossa välttämätöntä – eduskunta joutuu sitä käsitellessään ottamaan selkeän kannan maamme arvopoliittisesta suunnasta.

 

Mennäänkö siis eteenpäin vain taannutaanko suoraan 1930-luvulle.

jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, woke, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu