RKP paljon vartijana

Hallitusneuvotteluiden jakaantuessa nyt eri alueittain asiantuntijatyöryhmiin on käymässä ilmeiseksi, etteikö kaavaillulla hallituspohjalla tulisi olemaan suuria vaikeuksia sovittaa hallitusohjelman kirjauksia käytännöllisiksi toimiksi – sosiaalisessa mediassa yleisesti ns. Frankensteinin hallitukseksi kutsuttu kokoonpano herättää siis jo ennen luomistaan ihmisissä sääliä, kiinnostusta ja ennen kaikkea  kauhua.

Suomen poliittista historiaa seuranneille on ollut hämmentävää huomata sivistysporvariuden nopea katoaminen politiikan ylätasolta ja sen korvautuminen populistisella paatoksella. Tässä tilanteessa parasta tietenkin olisi se, että hallitusneuvottelut keskeytyisivät mahdollisimman pikaisesti ja uutta hallitusta lähdettäisiin rakentamaan tutkittuun tietoon ja vankkaan sivistyspohjaan perustuen neljän edellisvuoden vankalla kokemuksella.

Demokratiassa ”kansan tahtoa” tulee myös noudattaa, mikä seikka itsessään puoltaa eduskuntavaalien voittaneiden tahojen vastuuttamista ministeripesteillä.

Näistä premisseistä seuraa synteesinä mielestäni sitten sellainen kuvio, missä hallitus kootaan nyt neuvotteluissa mukana olevista vaalit voittaneista puolueista ja sivistysporvareita vilisevä RKP neljän edellisvuodenkin vankalla kokemuksellaan  pitää hallituksen koossa vaa’ankieliasemallaan ja yrittää samalla pitäyttää  tutkitun tiedon ja vankan sivistyspohjan hallituksen toiminnan perustana.

 

Niin?

 

 

jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, woke, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu