Ruisrock palannut juurilleen

Suomen vanhin rock-musiikkiin keskittyvä festivaali Ruisrock on uutisten ja somepäivitysten perusteella palannut juurilleen – nimittäin jo toisena tapahtuman järjestämisvuotena vuonna 1971  festivaaleja leimasi  runsas päihteiden käyttö, mikä ilmeni tapahtuman yhteydessä  aikakauden yltiöliberaalin  ilmapiirin myötövaikutuksella avoimen seksuaalisina  tekoina ja väkivaltana tapahtuma-alueella. Aikalaiskertomusten perusteella festivaalien pääesiintyjäksi kiinnitetty  hippibluesia soittanut Canned  Heat -yhtye villitsi juhlayleisöä vielä lisää siinä määrin, että koko tapahtuman jatkotulevaisuus  oli katkolla  vuosikausia  todennettujen ja ennakoitujen järjestyshäiriöiden vuoksi.

Ruisrock on sen jälkeen kesyyntynyt varsin joviaaliksi ”perhetapahtumaksi” missä pääpaino on ollut geneerisesti soittavilla yhtyeillä ja yleisellä mukavalla oleskelulla. Vähän niinkuin keskiluokan Oopperajuhliksi siis vesittyi tämä tapahtuma vuosikymmeniksi.

 

Nyt kuitenkin on tilanne on Ruisrockinkin osalta palautunut retrohenkisesti kapinallisille alkujuurilleen, sillä poliisin julkisuuteen antaman tiedotteen mukaan huumeiden ja erityisesti kokaiinin, käyttörikokset ovat festivaalien aikana lisääntyneet ja musiikkitarjontaankin on tullut mukaan paheellista säröä. Tänä vuonna tapahtuman eräänä pääesiintyjänä on nimittäinkin nähty infantiilia perusrenkutusta soittava Fröbelin Palikat -yhtye, jonka alkukantainen rytmimusiikki villitsee jopa pikkulapsia transsendenssin kaltaiseen euforiseen tilaan.

 

Voidaan siis kysyä (sarkastisesti kylläkin),  että onko järjestäytyneellä yhteiskunnallamme enää mitään toivoa vai ajaako   tämä kiihtyvä ja luultavasti yleistyvä tapainturmelus viimein koko kansankunnan perikatoon?

 

 

Kuvituskuva vvm Purran X-kokoelmista,  liittyy osiltaan blogin aiheeseen :

 

jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, woke, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu