Saako transpoika mennä kouluun?

Tätä Ylen uutisesta noussutta kysymystä ovat sosiaalisen median aktiivit  pohtineet ihan urakalla viimeisen vuorokauden aikana ja vastauksista päätellen ehdollinen lupa on nyt myönnetty – kouluun saa siis mennä transpoikakin, kunhan vain lopettaa tyhjänpäiväisen  kuvattelun ja pelleilyn ns. ”biologisten tosiasioiden” kanssa.

 

Todellisuus ei kuitenkaan ole näin 1-oikoinen, sillä sukupuolivähemmistöihin kuuluvien lasten elämä ei edelleenkään mukaudu ympäristön asettamien binääristen odotusten mukaiseksi tiukasti sitä vaatimalla. Translasten kohtaama syrjintä ja kiusaaminen heikentävät heidän mielenterveyttään ja koulumenestystä sekä vaikeuttavat luonnollisesti heidän mahdollisuuksiaan solmia luottamuksellisia sosiaalisia suhteita.

 

Uutisoidussa tapauksessa erikoista on se, että koulu opetusta järjestävänä tahona ei ole noudattanut lain ja OPH:n määräyksiä – epäasiallisen kohtelun ennaltaehkäisyyn tarkoitettu toiminnallinen tasa-arvosuunnitelmakin on laadittu varsin väljämuotoisena ilman mainintaa konkreettisista toimista, joilla  järjestelmällisesti ennaltaehkäistäisiin mm. sukupuoli-identiteettiin perustuvaa syrjintää

 

+6
jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu