Suomi elää tuonnista

Tullin virallisten tilastojen mukaan Suomen ulkomaankaupan tase on tänäkin vuonna ollut alijäämäinen l. maamme yritykset tuovat tänne enemmän rojua kuin omat vientiyrityksemme kykenevät myymään ulkomaisille ostajille :

 

    ”Kauppatase oli huhtikuussa 900 miljoonaa euroa alijäämäinen. Tammi-huhtikuussa alijäämää kertyi 4,3 miljardia euroa. Vuoden 2021 huhtikuussa kauppatase oli 265 miljoonaa euroa alijäämäinen ja saman vuoden tammi-huhtikuussa 1,4 miljardia euroa alijäämäinen.”

 

Ja kuten jokainen kansantaloutta tunteva tietää, niin vaurastumista luovasta tuotannosta peräti 70 prosenttia sijoittuu palvelualoille, mistä  voimme sitten helposti päätellä, että suomalaiset elävät pääsääntöisesti  pesemällä toistensa halpa- tai lapsityöllä kehittyvissä maissa valmistettuja paitoja ja asentamalla toisten suomalaisten omistamiin saksalaisvalmisteisiin Opeleihin alatukivarsia ja muita kuluvia osia.

 

Niin, ilman ulkomailta tulevaa työllistävää tavaravirtaa maamme olisi ihan takapajula, missä kansalaiset varmaan pääsääntöisesti  istuisivat avannon äärellä naurishaudukas kainalossa  pilkkimässä  pikkuahvenia särpimikseen…

 

0
jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu