Suomi haluaa lisää maahanmuuttajia

Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) tuoreen arvo- ja asennetutkimuksen mukaan suomalaisten suhtautuminen maahanmuuttoon  on viime vuosien aikana muuttunut ennätyksellisen myönteiseksi.

    ”Suomalaiset ovat kääntyneet tukemaan maahanmuuton helpottamista väestöllisistä syistä. Enemmistö (55 %) suomalaisista arvioi, että maamme väestön ikääntyminen ja uhkaava vähentyminen edellyttävät ulkomaalaisten Suomeen muuton helpottamista, ja vain vajaa kolmasosa (30 %) ei pidä väestövajetta aiheellisena syynä helpottaa maahanmuuttoa.”

 

Väestön ikääntyminen ja siitä seuraava työvoimapula koskettaa koko Eurooppaa, joten Suomen on kehitettävä uusia vetovoimatekijöitä maahanmuuttajien houkuttimiksi. Mikä taas edellyttää poliittisilta päättäjiltä proaktiivista otetta maahanmuuton helpottamiseksi.

 

Onko sitten nyt kaavaillusti tulevalla oikeistohallituspohjalla tällaista proaktiivista otetta, siihen kysymykseen tutkimus vastaa varsin karusti  että eipä taida olla. Perussuomalaisten, Kristilllisdemokraattien ja jopa Kokoomuksenkin kannattajista suurin osa nimittäin pitää maahanmuuttoa taloudellisesti haitallisena maallemme ja ainoastaan RKP:n leirissä maahanmuutto koetaan kansantaloudellisesti hyödylliseksi.

 

 

 

 

Niin. Hukkaakohan Suomi mahdollisuutensa kovinkin pahasti seuraavien neljän vuoden aikana?

 

jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, woke, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu