Tasa-arvoinen avioliittolaki tuli voimaan viisi vuotta sitten

Avioliittolain uudistus oli edellisen vuosikymmenen suurin yksittäinen sisäpoliittinen teko, jonka seurauksena Suomi vahvisti asemiaan länsimaisena arvoyhteisönä -ja  uudistuksen myötä tasa-arvosta on tullut myös  jopa näkyvin osa maamme ulkoista vaikuttamista.

Lakiuudistuksen valmisteluvaiheessa melko tiiviin vastarinnan kehittänyt konservatiivinen osa väestöstä on sekin ilmeisen tyytyväinen vallitsevaan asiantilaan,  sillä aikanaan kiivaana vellonut kommentointi avioliittolain muutoksen ”haitallisista” vaikutuksista on laantunut tykkänään. Myös kulunut aika on tuonut arkeen esille koronataudin ja nyky-Venäjän kaltaisia  oikeita uhkatekijöitä,  jolloin identiteettipolitiikasta hurmaantuneiden anti-genderististen agitaattoreiden puheet jäävät vääjäämättä valjuina keskustelualueiden taka-alalle.

Kuluneena viitenä vuotena samaa sukupuolta olevien avioparien liittojen määrä on Tilastokeskuksen päivittämien perhetilastojen mukaan pysytellyt alle  2 000:ssa, noin 0,5 prosenttia kaikista avioliitoista on siis sateenkaariavioliittoja.  Toisaalta millään perhetutkimuksellisella indikaattorilla ei voida osoittaa lakiuudistuksen muokanneen radikaalisti suomalaisten perhekäsityksiä tai sen johtaneen yleiseen perhearvojen romahtamiseen kuten vielä lakiuudistuksen valmisteluvaiheessa pelottelijat pelottelivat.

 

 

Näin siis asiallinen ja päämäärätietoinen politiikka toimii, pelottelijoille ei anneta vaikutusvaltaa omaa tietä kuljettaessa.

+5
jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu