Translain kokonaisuudistus seuraavaan hallitusohjelmaan

Eduskunnassa käsiteltävänä oleva lakiesitys sukupuolen vahvistamisesta on nykyisen hallituksen tavoiteohjelman mukaisena etenemässä varsinaiseksi laiksi riippuen tietenkin siitä, onnistuvatko lakivalmistelun kannalta keskeisen sosiaali- ja terveysvaliokunnan opponentit jäsenet riitauttamaan lakiesityksen yksityiskohtia siten, että koko esitys jäisi  ns. ”pöydälle” hallituskauden loppuun saakka.

Tämäkään vaihtoehtoinen kikkailu  ei kuitenkaan ole mielestäni vielä mikään lopullinen konservatismin voitto ihmisoikeuksia puolustavasta liberalismista, sillä Marinin hallitusohjelmaan kirjattu tavoite on tunnetusti itsessään varsin suppea ja puutteellinen  – seuraava sinipuna-hallitus joutuu siten vääjäämättä edistämään translain kokonaisuudistusta huomioimalla nykyistä lakiesitystä paremmin sekä alaikäisten että muunsukupuolisten oikeusturvan toteutumisen.

Toteutuessaan eduskunnan käsiteltävänä oleva suppea ja puutteellinen lakiesitys olisi luonteeltaan väliaikainen ratkaisu ja rinnastuu tässä vuonna 2019 voimaan tulleeseen äitiyslakiin, joka sekin  melko pian limitettiin osaksi uutta vanhemmuuslakia ilman suurempaa yleistä vastustusta.

Legitiimeiksi  jo koetut ilmiöt ymmärretään nopeasti yhteiskunnan koherentteina normeina siis 🙂

jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, woke, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu