Translaki ei edellytä sukuelin- tms. kirurgisia toimenpiteitä

Laissa transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta ensimmäisessä pykälässä esitetyt ehdottomat edellytykset sukupuolen vahvistamiselle ovat seuraavat :

Vahvistamisen edellytykset

Henkilö vahvistetaan kuuluvaksi vastakkaiseen sukupuoleen kuin mihin hänet on väestötietojärjestelmästä ja Digi- ja väestötietoviraston varmennepalveluista annetussa laissa (661/2009) tarkoitettuun väestötietojärjestelmään merkitty, jos hän: (29.11.2019/1194)

1) esittää lääketieteellisen selvityksen siitä, että hän pysyvästi kokee kuuluvansa vastakkaiseen sukupuoleen ja että hän elää tämän mukaisessa sukupuoliroolissa sekä siitä, että hänet on steriloitu tai että hän muusta syystä on lisääntymiskyvytön;

2) on täysi-ikäinen; ja

3) on Suomen kansalainen tai hänellä on asuinpaikka Suomessa.

Jos henkilö on rekisteröidyssä parisuhteessa, vahvistamisen edellytyksenä on lisäksi se, että parisuhteen toinen osapuoli on ilmoittanut Digi- ja väestötietovirastolle suostuvansa rekisteröidyn parisuhteen muuttumiseen avioliitoksi. ”

 

Voimasssaolevakaan laki ei siis vastoin melko yleisiä oletuksia edellytä juridista sukupuoltaan korjaavalta henkilöltä kehon kirurgista muokkaamista edes pienimmässä määrin vastaamaan keskimääräistä ihmisen olemuksellista arkkityyppiä (Anima ja Animus siis :)).

 

Sinänsä itse laki on perusteluineen vanhentunut kuten yllä viittaamani psykiatri C. G. Jungin  näkemykset- virheellisen rekisteritiedon korjaamisen tulisi modernissa oikeusvaltiossa olla mahdollista ilman psykiatrisia tutkimuksia ja ”pakkosteriliteettiä”.

 

 

0
jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu