Turvapaikan hakeminen on ihmisoikeus

Itärajalle kehittyneiden tilanteiden  vuoksi maamme hallitus on päättänyt sulkea liikennöinnin joidenkin raja-asemien kautta väliaikaisesti – matkustaminen Venäjälle ja sieltä tänne on hyvin rajoitettua kolmen kuukauden ajan siis.

Kauttakulku rajoitusten alaisten raja-asemien kautta ei  ole kokonaan estettyä vaan ainoastaan ns. tavanomainen matkusasiakirjoilla oikeutettu turisti- ja henkilökohtaisista syistä tapahtuva matkailu maiden välillä on näiden raja-asemien kautta kiellettyä. Sen sijaan esimerkiksi valtioneuvoston jäsenet tai tasavallan presidentti tai heihin verrannolliset korkeat virkamiehet voivat käyttää näitä raja-asemia matkatessaan kansallista turvallisuutta ylläpitäviin  neuvotteluihin Kremliin. Ja vastaavasti korkea-arvoisilla venäläisillä diplomaateilla ja hallinnon edustajilla on mahdollisuus käyttää samoja raja-asemia matkustaessaan Suomeen neuvottelemaan maiden välisten suhteiden edelleenkehittämisestä jo vakiintuneessa yya-hengessä.

 

Turvapaikanhakijoita (irregular migrants, asylum seekers or refugees)  raja-asemien sulkeminen haittaa tietenkin jossain määrin, mutta aseman sulkeminen ei ole minkäänlainen validi syy evätä tai estää aseman alueelle päässeen henkilön turvapaikkahakemuksen esittämistä. Turvapaikan hakeminen on ihmisoikeus ja rajaa vartioivilla viranomaisilla on julkista valtaa käyttävinä velvollisuus ottaa vastaa Suomen valtion alueella annetut turvapaikkahakemukset, rekisteröidä hakijoiden tiedot ja ohjata turvapaikkaa hakevat henkilöt vastaanottokeskuksiin.

 

Näin.

 

jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, woke, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu