Tyttöjen päivä meni, ongelmat jäivät

Kansainvälinen tyttöjen päivä livahti varmaan monelta mediavirtaa tiiviisti seuraavaltakin ohi huomiotta, joten on mielestäni syytä kerrata syyt sille, miksi tällaista sukupuolierityistä päivää vietetään.

Kansainvälinen tyttöjen päivä on Yhdistyneiden kansakuntien julistama vuosipäivä, jota vietettiin ensi kertaa 11. lokakuuta 2012 :

”Päivän tarkoitus on nostaa esiin haasteita ja tarpeita, jota tytöt kohtaavat ympäri maailmaa ikänsä ja sukupuolensa vuoksi, sekä edistää tyttöjen voimautumista ja oikeuksien toteutumista. Tyttöjen päivän tavoitteena on myös innostaa toimimaan tyttöjen oikeuksien puolesta aikaisempaa tehokkaammin. Erityisesti köyhimmissä maissa tyttöjä uhkaavat poikia useammin muun muassa aliravitsemus ja sairaudet sekä koulutuksen ja sen myötä palkitsevan työuran puute.”

 

Plan International yhtenä näkyvänä ihmisoikeustoimijana on aktiivisena  tyttöjen oikeuksien puolustajana hyvä tietolähde tyttöjen kohtaaman  kaltoinkohtelun alueellisista erityispiirteistä – tämän vuoden teemana on seksuaali- ja lisääntymisoikeuksien toteutumattomuudet eri puolilla maailmaa. Tiedon puuttuessa ja korvautuessa uskomuksilla tyttöjä altistavat syrjäytymiselle ja itsenäisen elämänhallinnan menettämiselle liian mm.  varhaiset raskaudet, lapsiavioliitot ja immuunikatosairaus aids tms. sukupuolitaudit.

 

Koulutus on siis parasta tasa-arvopolitiikkaa etenkin kehittyvissä maissa, kulttuurit kun kehittyvät proaktiivisesti laajapohjaisen tietämyksen suojissa.

+2
jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu