Valta turmelee

Some-käräjien seuraavaa istuntoa odotellessa on syytä muistuttaa meitä siitä, millä tavoin hegemoninen ja toksinen maskuliinisuus sumentavat asianomaisesti myrkyttyneiden itsereflektiokykyä samalla altistaen seksuaalisen ahdistelun uhrit traumaattisen eristyksen alle.

Taustalukemistona : Tapaus Lawrence ”Larry”  Nassar

 

Suomessa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslait velvoittavat julkisia toimijoita, joita ovat työnantajat, viranomaiset,  koulutuksen järjestäjät ja tavaroiden ja palveluiden tuottajat aktiivisesti ennaltaehkäisemään mm. sukupuoleen perustuvaa syrjintää mikä sisältää seksuaalisen ahdistelun ja häirinnän. Mielestäni myös puoluetukea nauttivat puolueorganisaatiot julkisina toimijoina kuuluvat selkeästi tähän velvoiteryhmään ja tähän voinkin sitten liittää jatkoksi esimerkinomaisesti joitain (1) mainintoja Vasemmistonuorten edistyksellisestä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmasta koskien jäsenistön keskuudessa ilmennyttä häirintää:

 ”Tapahtuman järjestäjä on vastuussa tapahtumassa ilmenevään häirintään puuttumisesta, mutta kaikkea ei tarvitse osata käsitellä itse. On kuitenkin varmistettava, että mukana toiminnassa ja tapahtumissa ovat mahdollisuuksien mukaan esim. häirintäyhdyshenkilöt tai muita sopivia henkilöitä, jotka voivat käsitellä tilanteet. Vähintäänkin on oltava selkeä toimintasuunnitelma häirinnän varalle sekä tiedossa taho, johon voi ottaa yhteyttä tarvittaessa. Tämä taho voi olla esimerkiksi piirin tai keskusjärjestön häirintäyhdyshenkilöt.”

Puolueorganisaatioissa tulisi siis olla nimettyjä häirintäyhdyshenkilöitä, joiden tehtävänä olisi selkeyttää häirintää kokeneiden ja häirinnästä epäiltyjen osallisuus ja kuulla osapuolia siten, että heille jää reaalinen mahdollisuus sekä puolustaa oikeuksiaan että myös muuttaa omaa käyttäytymistään.

+3
jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu