Verotus on parasta sosiaaliturvaa

Hyvinvointiyhteiskunnan keskeisin elementti on palvelukapasiteetin riittävä resurssointi vastaamaan kansalaisten kasvaneita tarpeita. Suomessa tämä taloudellisten resurssien kohdentaminen tapahtuu allokoimalla demokraattisesti tuloutuvat verovarat oikeasti kansantaloutta ja yleistä hyvinvointia vahvistaen jo ammoisen K. Marxin käyttämää mottoa ”Jokaiselta kykyjensä mukaan ja jokaiselle tarpeidensa mukaan” soveltaen 🙂

Mihin sitten julkisen vallan keräämät verovarat käytetään?

No, esimerkiksi Yleisradion tuottamien  edullisten  seksuaalivalistus- ja luontodokumenttiohjelmien lisäksi veroilla kustannetaan mm. perusterveyden- ja erikoissairaanhoito, perusopetus, varhaiskasvatus, puolustusvoimien kalustohankinnat ja koulutuskustannukset, poliisin kenttä- ja organisatoriset tehtävät, yleinen infrastruktuuri siihen liittyvine korjaus- ja perusparannustöineen ja sen ohella rahaa jää vielä eduskunnan ja muun hallinnon käyttöön.

 

Ilman kattavaa verotusta monet nyt itsestään selvinä pidetyt palvelut olisivat useimmille kansalaisille maksumuurin takana saavuttamattomissa ja tällaisessa yövartija-mallisessa yhteiskunnassa eriarvoistumiskehitys olisi huimaa luoden pohjaa rikollisuudelle ja yleiselle turvattomuudelle.

 

Verotus on siis parasta sosiaaliturvaa.

 

 

 

 

jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, woke, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu