Vesittääkö kokoomus Yhdysvaltojen Venäjä-pakotteet?

Yleisradio uutisoi Yhdysvaltojen presidentti Barack Obaman vaatineen Euroopan Unionin maita Yhdysvaltojen Venäjälle asetettamien talouspakotteiden taakse yksimielisesti.

Obama vihjaa, että jos EU-maat eivät ole näyttäydy yhtenäisiltä, Venäjän viljelemä propaganda — mitä muun muassa Suomessa dosentti Johan Bäckman on näkemyksillään edustanut — siitä, että Ukrainan kriisissä olisi kyse USA:n ja Venäjän etupiirijaosta eikä Ukrainan kansan oikeudesta päättää omasta hallituksestaan ja suvereniteetista, saa tuulta alleen.

Täällä Tampereella ollaan jo pitkään naureskeltu sille, että jos joku lähtee käpykaartilaiseksi USA:n ja EU:n yhteisestä rintamalinjasta, tullee se nimenomaan olemaan kokoomuslaisen pääministeri Jyrki Kataisen luotsaama Suomen hallitus.

Mitä todennäköisemmin kokoomus laittaa venäläisen pääoman ja ydinvoimalan saamisen Suomeen yhdysvaltojensuhteen edelle pelaten Venäjän pussiin.

Todellinen häviäjä Ukrainan onnettoman kansan lisäksi tässä kaikessa on joka tapauksessa Euroopan Unioni, joka oikeastaan on koko sotkun aiheuttanut: EU-maille oli ylivoimaista sallia ukrainalaisen työvoiman vapaata liikkuvuutta tai halpojen maataloustuotteiden tuontia nykyisessä poliittisessa konjunktuurissa, jossa oikeistoradikaaleilla ja EU-vastaisilla puolueilla on niin suuri kannatus. Ukrainan edellisen presidentin hallinnon oli kuin pakko kääntyä Venäjään päin.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu