Jeesus-marssijoiden häiriökäyttäytyminen

Osallistuin tänäkin vuonna SAK:n järjestämälle Tampereen vappumarssille, joka kulki Murtokadulta Hämeenkatua pitkin Keskustorille.

Siksi en malta olla esittämättä paria huomiota tai paremminkin tarkennusta siihen, mitä esimerkiksi Aamulehti tai Yleisradio on asiasta kertonut.

Ensinnäkin ne, jotka yrittivät huudella SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilaisen puheenpäälle, olivat etupäässä Kommunistisen nuorisoliiton aktiiveja.

Tampereella jostain syystä SKP:n nuorisojärjestön toiminta on ollut aktiivisempaa kuin muualla Suomessa, mikä näkyi jo viime itsenäisyyspäivän Kiakkovierasjuhlien organisoitumisesta niille, jotka ymmärtävät tai tietävät jotain kansalaisjärjestökentästä.

Toiseksi Keskustorilla olleena voin todeta, että Kommunistisen nuorisoliiton häirintä jäi yrityksen tasolle. Ainakin itse takarivissä torilla seisoneena voin kertoa, että SKP:n nuorisosiiven huutelu ei estänyt Urpilaisen äänen kuulumista kaiuttimista — valitettavasti.

Sen sijaan kahdeltatoista Aleksanterin puistosta liikkeelle lähteneen Jeesus-marssin ääniauto peitti Urpilaisen puheen mukavasti alleen sen saavuttua Keskustorille.

Olen jo aikaisemmin ihmetellyt, että miksi yleisen kokouksen kulkureitistä viime kädessä päättävä poliisi sallii Jeesus-marssijoiden kulkevan samanaikaisesti Keskustorin halki kun siellä on SAK:n vappujuhla. Eikö sen voisi ohjata Satakunnankadulle tai tuntia myöhemmäksi?

Myös se, että Jeesus-marssijoiden ääniautosta lisättiin äänenvoimakkuutta marssin ohittaessa Keskustorin, oli mielenkiintoinen ratkaisu yhteiskristilliseksi väitetyn marssin järjestäjiltä.

No, kaikkihan tietää, ettei Jeesus-marssin takana ole mikään Suomen Siionin enemmistö tai tavallinen kirkkokansa, vaan helluntailaisten ja niin sanottujen viidesläisten peitejärjestöjä, samaa porukkaa, mistä kristillisdemokraattien ja Päivi Räsäsen kannatus nousee ja joiden syytä ovat toistuvat eroaallot Suomen evankelisluterilaisesta kirkosta.

Tässäkin mielessä Jeesus-marssijat ovat vähän samanlaista porukkaa kuin Urpilaisen puhetta häiritsemistä yrittäneet Kommunistisen nuorisoliiton jäsenet: yrittävät esiintyä kansan enemmistön äänenä vaikka ovat vähemmistöläisiä omissakin liikkeissään.

Oikeastaan oli hyvä, että Jeesus-marssijoiden ääniauto päästi meidät pahasta.

Sillä marssin mentyä ohi ja Urpilaisen puheen alettua jälleen kuulumaan alkoi nolottamaan niin paljon demareiden puolesta, että päätin horjahtaa Ravintola Vanhaan Monttuun oluelle.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu