Tampereen kaupunginvaltuusto voittaa Turun kaupunginvaltuuston 6–0

Tänään on jälleen se aika kuukaudesta kun Tampereen kaupunginvaltuusto kokoustaa. Videointi valtuuston iltakoulusta on jo alkanut, varsinainen kokous alkaa kello 17.00.

Aina kun seuraan — viime viikonluppuna SDP:n varapuheenjohtajaksi valitun — Sanna Marinin puheenjohtamaa Tampereen valtuuston kokousta, on sydämeni pakahtua ylpeydestä.

Vaikka Tampereen valtuustossakin on erimielisyyksiä, osaavat valtuutetut käyttäytyä.

Ero on kuin yöllä ja päivällä, kun sitä vertaa vaikkapa Turun kaupunginvaltuustoon, jonka kokoukset ovat kuin varislauman raakkumista.

En tiedä johtuuko se Turun murteesta vai mistä, mutta Turun kaupunginvaltuuston kokoukset vaikuttavat aggressiivisilta ja valtuutetut ovat todella törkeitä toisilleen. Turun kaupungin valtuuston puheenjohtajakin on jotenkin paljon kömpelömpi ja asiantuntemattomalta vaikuttavampi kokoustekniikassaan kuin hänen tamperelainen kollegansa Marin.

Kun vielä tietää minkälaista kähmintään turkulainen kunnallispolitiikka on, niin en voi kuin ihmetellä kuka haluaa vapaaehtoisesti asua Suomen Turussa!

Joskus olen tosin miettinyt, että olisivatko Tampereen kaupunginvaltuuston kokoukset lystikkäämpää seurattavaa, jos turkulainen Olavi Mäenpää (SiVaRi) vaihdettaisiin Heikki Luotoon (PS), mutta ehkä sitten Tampereelle saataisiin liikaakin superhuumoria.

Tampereen kansalaisille riittää se, että perussuomalaisten Pertti "Veltto" Virtanen lähtee aina minuutilleen tunnin jälkeen valtuuston kokouksesta — kokouksesta istumisesta saa palkkion kun läsnä on ollut vähintään tunnin — ja luovuttaa paikkansa Tampereen perussuomalaisten paikallisyhdistyksen puheenjohtaja ja varavaltuutettu Terhi Kiemungille, joka puhuu hassuja.

Olen siis ylpeä jokaisesta Tampereen kaupunginvaltuutetusta omalla tavallaan (vaikka en olisi aina samaa mieltä) ja tärkeintähän on se, että kaupunki kasvaa ja kehittyy.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu