Miksi perussuomalaiset ja demarit eivät halua puolustaa suomalaista työläistä?

Perussuomalaiset ja sosiaalidemokraattinen ammattiyhdistysliike ovat olevinaan kiinnostuneita suomalaisesta työläisestä. Todellisuus on kuitenkin toisenlainen.

Rapport on tarjonnut jo reilut kaksi viikkoa mahdollisuutta joukkorahoittaa artikkelia, joka käsittelee virolaisia työehtosopimuksia: miksi Virossa työläinen voi saada suhteessa elintasoon jopa pienempää palkkaa kuin bangladeshilainen ompelija.

Kuvaavaa on, että Hymy-lehden entisen päätoimittaja ja journalistisen neron Sami Lotilan juttuidea on kerännyt tähän mennessä joukkorahoitusta alle 150 euroa.

Nähtävästi perussuomalaisille ja Timo Soinille on poliittisesti edullisempaa kauhistella edellä mainitun Hymy-lehden golumneissa maailmanmenoa kuin puolustaa suomalaista työläistä — tai edes rahoittaa tutkivaa journalismia.

On mukava vastustaa sitä, että Suomesta maksetaan lapsilisiä virolaisille siirtotyöläisille kuin tulonsiirtoja Espanjan kultarannikolla asuville suomalaisille eläkeläisille.

Mutta Lotilan kysymykseen: "Sulkevatko suomalaisvaikuttajat ja mediakin silmänsä Viron työmarkkinoiden epäkohdista siksi, koska niiden vuoksi maastamuutto Virosta jatkuu ja Suomi saa kaipaamaansa uutta työvoimaa", eivät nähtävästi edes demarit halua kuulla vastausta.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu