Venäläiskoneiden ilmatilan loukkaukset protesti Muumilaakson siirtämiselle?

Huhtikuun lopulla Tampereen kaupunki ilmoitti Muumilaakson, eli Tove Janssonin Tampereen taidemuseolle lahjoittamien dioraamojen, muuttavan Tampere-taloon vuonna 2016. Nyt asiaan liittyvät kuviot alkavat hiljalleen selkeytyä!

Aikaisemmin Muumilaakso sijaitsi Toven elämänkumppanin veljen, Reima Pietilän, ja hänen vaimonsa suunnitteleman Tampereen kaupungin pääkirjasto, eli Metson, alakerroksessa — ja sen jälkeen Tampereen taidemuseon kellarissa.

Metson edessä seisoo myös Toven isän veistämä patsas.

Ymmärrän, että Tampereen kokoomuslaisella pormestari Anna-Kaisa Ikosella oli itkussa pidättelemistä kun hän joutui antamaan periksi vihreiden apulaispormestari Olli-Poika Parviaisen näkemykselle alistaa ehkä arvokkaimman Tampereen kaupungin omistaman taidekokoelman Tampere-talossa järjestettävien kongressien sivutuotteeksi.

Ainakin allekirjoittaneella on sellainen kutina, että Ikonen yhdessä apulaispormestari Pekka Salmen, Mikko Aaltosen ja Leena Kostiaisen kanssa olisivat halunneet rakennuttaa muumeille ikioman taidemuseon esimerkiksi Vanhan tavara-aseman kauniiseen ja romanttiseen jugend-taloon. Mutta vihreät tekivät kaikkensa estääkseen tämän!

Mistä vihreiden muumivha johtuu?

Onko syynä se, että jos muumin viipaloi, niin siitä tulee mozzarellaa vai se, että jos muumin laittaa lihamyllyn läpi, niin se on sen jälkeen raejuustoa?

Vaikuttaa siltä, että viime tiistaina jopa venäläiset lentäjät protestoivat Muumilaakson siirtämistä Tampere-taloon lentelemällä Pellingin saariston yläpuolella. Tove Jansson nimittäin tunnetusti vietti useita kesiä äitinsä ja elämänkumppaninsa Tuulikki Pietilän kanssa Pellingin eteläpuolella sijaitsevalla pienellä Klovharun saarella.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu