Idea mielipidekirjoitukseksi spårareitin vetämiseksi Pispalan Valtatien kautta

Maanantaina lupasin kirjoittaa Mansenpunavihreille tiedotteen lähetettäväksi Aamulehteen, jossa puolustetaan raitiokiskojen linjauksen vetämistä Pispalan Valtatien kautta sen sijaan, että ne menisväti Paasikivientietä.

Tampereen kaupunginvaltuusto päättää asiasta ensi maanantaina.

Allekirjoittanut oli kuitenkin työmatkalla tai siis Suomen Saksan kulttuuri-instituutin kutsumana paneloimassa, enkä ennättänyt kirjoittaa kyseistä tiedotetta.

Ajattelin kuitenkin seuraavassa kertoa mitä ja miten olin ajattellut kirjoittaa.

Alkuperäinen ideani oli viitata sotiemme veteraanien sankarilliseen taisteluun Tali-ihantalassa tai lestadiolaisesti Jeesuksen sovintoveren lunastustyöhön Golgatan pääkallonpaikalla, että niiden perusteella olisi kiva, jos raitiokiskot vedettäisiin Pispalan Valtatien kautta.

Mutta sitten menin käyttämään AKT:n lakkoa käsitelleen kirjoitukseni yhteydessä adolfehnroothkiintiön täyteen, ainakin parin seuraavan kirjoituksen ajaksi.

Niinpä keksin, että voisin sen sijaan viitata hipstereihin tai siis Helsingin kaupungin turisteille kohdistettuihin sivuihin, josta löytyy spårareittejä teemoittain ympäri kaupunkia.

Olisin perustellut Mansen punavihreiden puolesta raitiovaunukiskojen vetämistä Pispalan Valtatien kautta sillä, että sen varrella sijaitsee, ei ainoastaan Tampereen tai Suomen, vaan maapallon ja jopa maailmankaikkeuden paras sauna: Rajaportti.

Sen lisäksi reitin alkupäästä (Lielahdesta katsottuna) löytyisi Suomensaarensauna.

Niin ikään Pyynikin uimahalli ja Kalevan uintikeskus saunoineen osuisivat reitin varrelle ja olisin väittänyt, ettei Tammelan pysäkiltä olisi kovinpitkää matkaa Rauhanniemen kansankylpylään tai Kaupinojan saunalle (vaikka onhan siitä ainakin pari kilometriä, taitaa olla kolmekin Kaupinojalle, mutta eihän sitä tarvitse ääneen sanoa mielpidekirjoituksessa tai tiedotteessa).

Myös Hervannassa, reitin toisesta päässä, löytynee useampi sauna, yleinen tai ei.

Olisin yrittänyt esittää siis tuohtunutta ja väittää mielipidekirjoituksessa tai tiedotteessa, että jos Tampereen päättäjät eivät vihaisi yhtä paljon saunomista kuin vihreät ovat suuttuneita muumeille, valitsisivat he spårareitin kulkemaan Pispalan Vatltatieitä pitkin!

Turistit tulisivat ympäri maailmaa tällaiselle reitille tuoden biljoonittain rahaa kaupungille.

Lopuksi toteaisin: Sitä paitsi reitin varrelta löytyisivät silloin myös Pispalan Pulteri (jo vuodesta 1968) ja Kellariravintola Vanha Monttu!

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu