Perussuomalaiset nuoret ulkomaisen halpatyövoiman puolesta!

Viime viikolla uutisoitiin siitä, että perussuomalaisten europarlamentaarikot, Sampo Terho ja Jussi Halla-aho, liittyivät europarlamenttiryhmään, jonka ytimen muodostavat työväenluokkaisia miehiä vihaavat brittikonservatiivit.

Vähemmälle huomioille jäi se, että samoihin aikoihin myös perussuomalaiset nuoret kantoivat kortensa kekoon suomalaisten työmiesten ja työn halventamiseksi.

Perussuomalaiset nuoret ehdottivat työntekijäliittojen jäsenmaksun verovähennysoikeuden poistamista, mistä seuraisi se, että (1) ulkomainen järjestäytymätön työvoima olisi suomalaista halvempaa; (2) ammattiliitoilla ei olisi enää mahdollisuuksia valvoa suomalaisten työmiehien oikeuksia halpatyövoimalta ja palkkojen dumppaukselta.

Kuten kaikki rehellistä työtä joskus tehneet tietävät, esimerkiksi rakennusalalla ei poliisilla ja viranomaisilla ole mahdollisuutta — tai edes halua — ratsata jokaista rakennustyömaata, tarkistaa ovatko vaikkapa ulkomaisten komennusmiesten palkka-asiat ja työluvat kunnossa.

Tätä tärkeää työtä tekevät nimenomaan rakennusliiton toimitsijat ja heidän palkkansa maksetaan rakennusliiton jäsenistön tilittämistä jäsenmaksuista, joiden verovähennysoikeuteen perussuomalaiset nuoret haluaisivat nyt puuttua.

Perussuomalaisille ei siis riitä, että suomalainen työmies joutuisi työttömäksi, koska hän tulisi ay-jäsenmaksunsa verran kalliimmaksi kuin vaikkapa puolalainen putkimies tai virolainen ilmastointiasentaja (sikäli kun puolustaisi oikeuksiaan vapaan maan vapaana kansalaisena), vaan perussuomalaiset nuoret haluavat viedä suomalaisilta työmiehiltä kaikki edellytykset valvoa palkkatasoa ja työehtojen dumppausta, heidän ja meidän jokapäiväistä leipäämme!

Haluavatko perussuomalaiset nuoret tietoisesti sitä, että suomalaiset rakennustyömaat alkavat muistuttaa lähi-idän vastaavia vai ovatko he ainoastaan ymmärtämättömiä nuoruuttaan?

Itse olen sitä mieltä — kuten oli myös Mikko Alatalo eilen Tampereella Kellariravintola Vanhassa Montussa laulaessaan — , että maailma tarvitsee duunaria (mieluummin kuin vaikkapa perussuomalaisten nuorten ihailemia kirkkoslaavin tutkijoita).

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu