Kaikki tuki Israelin miehityspolitiikalle!

Israel aloitti maahyökkäyksen torstaina Gazan, mitä ennen se oli moukaroinut raskailla aseilla Gazaa kuin Neuvostoliitto Suomea ennen kesän 1944 suurhyökkäystä.

Palestiinalaisviranomaiset ovat ilmoittaneet ainakin 58 palestiinalaisen lapsen kuolleen Gazassa Israelin maahyökkäyksen aikana.

Mielestäni gazalaiset voivat syyttää vain ja ainoastaan itseään: miksi menivät ottamaan mallia suomalaisista, jotka niin ikään eivät ainoastaan kieltäytyneet antautumasta Neuvostoliitolle seitsemänkymmentä vuotta sitten, vaan olivat evakuoimatta väestöään Helsingistä pommitusten tieltä tai rajaseuduilta desanttien aiheuttamasta uhasta huolimatta.

Itse toivon, että Israelin armeija miehittää ensin Gazan, sitten Länsirannan ja lopulta liittää nämä alueet valtakunnan yhteyteen — antaa Israelin kansalaisuuden niiden asukkaille kaikkine oikeuksineen ja velvollisuuksineen.

Poliittiselle vasemmistolle tällainen ratkaisu ei olisi ongelma tai sanotaan, että se alkaa olla ainoa mahdollisuus, koska niin sanottu kahden valtion malli on kuollut.

Sen sijaan israelilaiselle kapitalistille aiheuttaisi päänvaivaa se, ettei olisi enää kahden tai kolmen luokan kansalaisia, joita voisi pelata toisiaan vastaan kun Israelissa neuvotellaan tulopoliittisesta kokonaisratkaisusta tai käydään liittokierrosta.

Palestiinalaiset ovat nyt toimineet tehtaissa ja maatiloilla Israelissa halpatyövoimana, jolla ei ole oikeutta järjestäytyä ammatillisesti, koska jos palestiinalaiset vaatisivat samaa palkkaa samasta työstä kuin israelilaiset, heidän kulkuoikeutensa tulla Gazasta tai Länsirannalta voitaisiin estää terroristilakeihin vedoten tai jopa laittaa vankilaan.

Nähdäkseni pääoman ja työvoiman välinen ristiriita on syynä Lähi-idän konfliktiin, ei esimerkiksi uskonto tai etnisyys (paitsi jos se palvelee yllä olevaa, erontekemisen tapana).

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu