Hommafoorumilaiset afgaaniterroristien puolella

Tänään saimme kuulla suruviestin: kaksi suomalaisnaista ja kokenutta avustustyöntekijää oli murhattu Afganistanissa. Nämä rohkeat naiset olivat työskennelleet mielenterveysalalla ja naisten asemaa parantavissa projekteissa.

Teosta epäillään kahta moottoripyörillä ajanutta ja aseistautunutta miestä, jotka olivat lähestyneet avustustyöntekijöiden taksia ja avanneet tulen. Suomeksi sanottuna kyseessä oli terrori-isku.

Siinä missä normaalille ihmiselle tuli uutisesta äärimmäisen surullinen ja myötätuntoinen olo uhrien omaisia kohtaan, niin hommafoorumilla alettiin heti halveksimaan murhattuja naisia mitä iljettävimmin sanankääntein tai kuten nimimerkki Mika summaa hommafoorumilaisten tunteet: "Eipä itketä yhtään. […] Mielestäni nämä naiset saivat juuri sitä, mitä tilasivat".

Nimimerkki Rubiikinkuutio komppaa ja tietää enemmänkin murhattujen naisten taustoista kuin ilveillen heidän kohtalolleen: "Toinen oli ilmeisesti pakolaiskuraattori Suomessa, että luulen kyllä että täysi mokuttaja ja maailmansyleilijä oli tässäkin päässä".

Hommafoorumialaisen nimimerkki EL SID:n mielipide ihmisistä, jotka edes yrittävät tehdä jotain vastustaakseen Talebania ovat paljonpuhuva: "Mitä voisi sanoa ilman mahdollisia banneja? No sanotaan nyt etten itke itseäni uneen […] voisiko ulkoministeriö mitenkään rahdata sinne tätä porukkaa enemmänkin? Please?" Suomeksi sanottuna viestissään nimimerkki EL SID toivoo, että suomalaisia murhattaisiin lisää Afganistanissa.

Ajatelkaa, että tällaisia ihmisiä, tai siis hommafoorumilaisia, joiden mielestä toisella suomalaisella ei ole mitään ihmisarvoa, kävelee meidän keskuudessamme!

Yleisradion pääuutislähetyksessä upseeri ja herrasmies (eli tyypillisen hommafoorumilaisen täydellinen vastakohta) epäili, että murhatyön takana ovat terroristit, joiden tavoitteena on saada länsimaiset ihmiset ja vaikutteet pyyhityksi pois Afganistanista.

Voidaan siis sanoa, että rintamalinja kulkee siinä, että kannatatko länsimaisia arvoja ja ihmisten läsnäoloa Afganistanissa vai vastustatko niitä; oletko terroristeja vastaan vai heidän puolellaan. Itse olen terrorismia vastaan, naisten oikeuksien ja länsimaisten arvojen puolesta, ja uskon suomalaisten, isänmaallisten ihmisten, enemmistön näin myös ajattelevan.

Hommafoorumilla ollaan kuitenkin toista mieltä.

Hommafoorumialaiset eivät ainoastaan tanssi kuolleiden haudalla vaan ovat jo valmiita ilman taistelua antamaan periksi terroristeille löysät huosuissa ja kädet pystyssä tai kuten nimimerkki Nuiva kansalainen (jolla näyttää olevan suomenlippu halventamistarkoituksessa profiilikuvanaan) sanoo: "Surullista sinällään, mutta toisaalta ei sinne olisi ollut mikään pakko mennä. Terve järki/itsesuojeluvaisto käskee pysymään tuollaisista maista kaukana".

Sanomalla suoraan, etteivät halua avustustyöntekijöiden toimivan Afganistanissa, hommafoorumilaiset tulevat tunnustaneeksi, että heillä on samat päämäärät ja tavoitteet kuin terroristeilla Afganistanissa.

Kun hommafoorumilaiset kaiken lisäksi vielä ilkkuvat nyt murhatuille ja toivovat lisää murhattuja suomalaisia Afganistanissa, on enää vaikeata tehdä perustavanlaatuista eroa hommafoorumilaisen ja afganistanilaisen terroristin näkemysten välillä.

Jotta totuus ei unohtuisi, on kuitenkin huomattava, että välillä hommafoorumillakin pilkahtaa järjenääni tai kuten nimimerkki IDA toteaa: "Ihme tolloja täällä".

Hommafoorumi perustettiin vuonna 2008 nykyään perussuomalaisten europarlamentaarikkona toimivan Jussi Halla-ahon blogin vieraskirjan pohjalle, keskustalupalstan omien gallupien mukaan noin kaksi kolmesta aktiivisesta hommafoorumilaisesta äänestää perussuomalaisia.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu