Terveisiä David Herzogin keikalta olympiastadionilta

David Herzog on juuri aloittanut ensimmäisen keikkansa Helsingin Olympiastadionilla. Lämppäreinä Herzogille toimivat Taivas TV7:ltä tutut Polvijärven pastori Veijo Piipponen ja Aulikki Hartikainen, jotka jo viime eduskuntavaalien alla varoittelivat kunnon natsityyliin "eräästä Lähi-idän uskonnosta" antamalla samalla vihjeitä, mitä puoluetta kannattaa äänestää.

Valitettavasti saavuin niin myöhään olympiastadionille, etten saanut kirjattua täydellistä biisilistaa, joitain ylistysaiheisia kappaleita he esittivät, tai paremminkin huusivat.

Davidin tulo päälavalle antoi odottaa itseään. On normaalia, että kaljatarjoilun takia monissa pubeissa illan pääesiintyjä saattaa saapua lauteille tunninkin ilmoitettua aika myöhemmin, mutta täällä stadionilla syystä tai toisesta ei edes tänään ollut olut- tai lonkerotarjoilua, ja yleensäkin stadionkeikkojen aikataulujen on tapana olla täsmällisempiä.

Ehkä syynä oli se, että keikan promoottorit odottivat, että saapuisiko paikalle odotettut 15 000 kuuntelijaa, nyt paikalla oli yleisöä ehkä noin 150 (ks. valokuva).

Aivan kuin Patmos lähetyssäätiön Juho "Ahvis" Ahvio, Petri Mäkelä ja Pasi Turunen sittenkin onnistuivat sabotoimaan Taivas TV7:n suorana lähettämää keikkaa varoittamalla normaalisti vastaavanlaisista keikoista innostuneita helluntailaisia siitä, että David on kerettiläinen.

Villi veikkaukseni nimittäin on, että tämän jälkeen Taivas TV7:n toiminnassa sekä johto- ja omistussuhteissa on odotettavissa muutoksia, jotta televisionkanavaa pyörittävälle säätiölle kovasti kiivailevan Herra Sebaotin sinaus saataisiin takaisin.

Puolen tunnin odottelun jälkeen, aika tarkalleen klo 13.00, David aloitti keikkansa. Mutta noin kymmenen minuutin kuluttua lavalle Davidin sijaan lavalle astui hänen vaimonsa Stephanie Herzog, joka esitti kauniin balladin pianon säestyksellä. "Tuleeko siitä pysyvä asumus vai ohi menevä vierailu", hän lauloi. Niin ikään hän esitti kappaleen "Raamatun aikoina ei ollut ylilihavia ihmisiä". Kyseisessä kappaleessa hän puhui muodissa olevasta mindfulnessista. Ehkä illemmalla on enemmän Davidia.

Täytyy myöntää, että ainakaan Herzogin pariskunnan ensimmäinen setti ei tehnyt vaikutusta tai jos sitä vertaa vaikkapa Mesikämmenen kirjoittamaan arvioon Leo Mellerin keikoista, niin viimeksi mainittu voittaa Herzogin 6–0. Esimerkiksi Davidilä puuttuivat kaikki israeliaiheiset kappaleet, joihin taasen ystävämme Meller on erikoistunut. Herzogin alana ovat taasen kuulemma ihmekappaleet, mutta niitä ei tässä ensimmäisessä setissä ollut laisinkaan!

Seuraavaksi lähden katsomaan Näpit irti Gazasta -mielenosoitusta eduskuntatalon eteen. Että onko siellä hipsteri-ironisempi meno kuin Herzogin keikalla tai viime viikon pro-Israel mielenosoituksessa. Se alkaa klo 15.00.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu