Mikko Pekkola muistoissamme

Huomasin päivällä Aamulehden uutisoineen kannabisaktivisti Mikko Pekkola kuolemasta. Yleensä en harrasta kuolleiden muistelua julkisesti, mutta teen nyt poikkeuksen.

Olihan Pekkola kohtalaisen aktiivi Uuden Suomen Puheenvuoro -blogipalstalla ja hänen kirjoituksensa olivat asiallisimmasta päästä, vaikka pyörivätkin etupäässä yhden asian ympärillä.

Niin sanotusti IRL tapasin hänet ainoastaan kerran, olisiko ollut noin vuosi sitten.

Käytyäni tapani mukaan saunomassa Suomen vanhimmassa yleisessä saunassa eli Rajaportilla Pispalassa, horjahdin kotimatkalla Ravintola Vanhaan Monttuun. Sen kirjastonurkkauksessa allekirjoittaneelle hänet esiteltiin.

En muista mitä kaikkea keskustelimme, mutta se kävi selväksi, että hän oli katkera joutumisestaan vankilaan. Olimme yhtä mieltä siitä, että ihmiset joiden mielestä vankila on lepokoti tai hotelli, voisivat jouduttaa itsensä vankilaan, jos se kerta on niin kiva paikka.

Hän vaikutti myös sivistyneemmältä kuin moni yliopiston käytävillä tapaamani, ja herkältä.

Tulimme sen verran hyvin juttuun, että hän huomasi illan viimeisen Ikaalisten bussin jo menneen.

Lupasin hänelle yöpaikan ja pyysin häntä soittamaan, jos hän sellaisen tarvitsee. Allekirjoittanutta saunominen oli alkanut väsyttämään, mutta Pekkola halusi vielä jäädä hetkeksi Monttuun.

Soittoa ei lopulta kuulunut.

On valitettavaa, että Pekkola niin sanotusti kyllästyi elämään juuri kuin vapaata maailmaa puolustavissa Coloradon ja Washingtonin osavaltioissa Pekkolalle niin tärkeän aineen käyttö ja myynti ovat vihdoin ja viimein laillistettu. Tämä herkkä sielu olisi ansainnut nähdä sen päivän kun suomettumisen aika päättyy ja Yhdysvaltoja seuraten myös täällä Länsi-Venäjällä päästään eroon valtiovallan holhouksesta ja kannabis vapautetaan.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu