Teuvo Hakkarainen teki rosameriläiset

Kuka muistaa vielä sitä, kun vihreiden kansanedustaja Rosa Meriläinen antoi huolettoman haastattelun Image-lehdelle huhtikuussa vuonna 2004?

Hän kertoi käyttäneensä kannabista.

Poliittisen kommentaattorit ja kolumnistit irvailivat, että poliitikolla pitäisi olla sen verran ymmärrystä, ettei pidä kertoa edes ystävämieliselle toimittajalle aivan kaikkea mitä on tehnyt ja kuvitella sen pysyvän kahdenkeskeisenä asiana.

Toimittajien tehtävä vallan vahtikoirina on kaivaa kaikennäköisiä tietoja poliitikoista.

Nyt perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on mennyt — todennäköisesti parin suulaaksi tehneen oluen jälkeen, samalla tavoin kuin Meriläinen — kertomaan niin ikään Imagen toimittajalla laittomuuksistaan kansanedustajana ollessaan.

Hakkarainen kertoi ajaneensa moottoripyörällään yli 300 kilometriä tunnissa.

Vaikka Meriläisen teko oli sikäli vähemmän tuomittava, ettei hän vaarantanut pilvenpoltollaan lähimmäisten henkeä, toisin kuin Hakkarainen, osoitti hänen hallitsemattomuutensa haastattelusta nousseen kohun jälkeen sen, että ehkä hänen on parempi toimia kolumnistina ja vapaana kirjoittajana kuin kansanedustajana.

Poliitikon pitää osata myös humalassa olla lörpöttelemättä.

Hakkaraisenkin ensireaktio omaan haastatteluunsa näyttää olevan sanotun kieltäminen.

Tämä on oikeastaan huonoin vaihtoehto: perinteisesti ministerierot ovat seurausta siitä, että ministeri jää kiinni valheesta kieltäessään jonkin aikaisemman tekonsa, joka itsessään ei olisi välttämättä johtanut eroon. Kirjallisuudessa puhutaan niin sanotun toisen asteen skandaalista.

Hakkarainen ei kuitenkaan ole ministeri ja käsittääkseni perussuomalaisten äänestäjiä ei aikaisemminkaan ole häirinnyt se, että kansanedustajat ja kunnanvaltuutetut rikkovat lakia ja/tai uhkaavat toisten ihmisten henkeä käyttäytymisellään.

Kunhan vaan Hakkaraisen oma pää kestään, niin hän uusii kirkkaasti kansanedustajan paikkansa ja kahden kauden jälkeen pääsee nauttimaan hulppeasta eläke-edusta.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu