Lapuan liike kulttuurimarksilainen? – eli Pöntinen ja tasa-arvoinen avioliitto

Muistanette Lapuan liikkeen museon puuhamiehen Kai Pöntisen, joka kokoomuksen ehdokkaana vuoden 2009 europarlamenttivaaleissa julisti sosiaalipummimaahanmuuttajille stoppia.

Allekirjoittaneelle on väitetty, että kansallissosialismi ja fascismi eivät olisi oikeistolaisia ideologioita, vaan äärivasemmistolaisia ilmiöitä.

Olen ollut eri mieltä.

Suomessa kyseistä 1920- ja 1930-luvun ilmiötä edusti nimenomaan Lapuan liike ja sittemmin IKL, isänmaallinen kansaliike.

Olen kehottanut moista hölynpöylä esittäneitä palleroita Lapualle huutamaan, että VIhtori Kosola (Lapuan liikkeen johtomies) oli kommunisti. Näin olisin voinut todistaa, että Lapuan liike oli de facto oikeistolainen poliittinen liike.

Oletukseni siis oli, että pohjanmaalla Lapuan liike tai IKL edustaa anti-marxilaisuutta ja tämän käsityksen kyseenalaistaja saisi niin sanotusti nekkuun.

Nyt kuitenkin päivän lehti kertoo, että Lapuan liikkeen museon puuhamies Pöntinen kannattaa sukupuolineutraalia eli tasa-arvoista avioliittokäsitystä.

Lehden mukaan Pöntisen lähisukulainen oli solminut hiljattain liiton samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa, mikä oli saanut hänet kysymymään: "Hylkäisinkö oman lapseni, jos hän olisi homo ja haluaisi naimisiin toisen miehen kanssa?" Kaiken lisäksi hänen vastauksena oli yksinkertainen: "En voisi milloinkaan hylätä lastani siitä syystä."

Radio Patmoksesta tuttu teologian teologian dosentti Juha "Ahvis" Ahvio on julistanut sukupuolineutraalin eli tasa-arvoisen avioliiton olevan kulttuurimarksilaisten salajuoni, jolla tehdä suomalaisesta yhteiskunnasta kommunistinen, mihin Neuvostoliitto ei kyennyt — kiitos sotiemme veteraanien antaman uhrilahjan.

Tunnustan siis olleeni väärässä (tällä päättelyketjulla): Lapuan liike oli kuin olikin kulttuurimarksilainen ja kommunistien salajuoni.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu