Mitä tekevät persut ja muut kokoomuslaiset demarit: Koe-eläinpuisto lakkautetaan

Onko perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin halu hallitukseen ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen niin kova, ettei hän uskalla ottaa kantaa eiliseen uutiseen: Gösta Sundqvistin kirjoittama ja isännöimä radioviihdeohjelma Koe-eläinpuisto lakkautetaan, vai mistä johtuu poliitikkojen hiljaisuus asian tiimoilta?

Yleisradiossa on kokoomuslainen johto, jota Soini ei uskalla haastaa?

Helsingin Sanomat uutisoi eilen Radion Suomen ohjelmakartan muutoksista.

Koe-eläinpuiston lisäksi Heikki Harman eli Hectorin Pop eilen – toissapäivänä -ohjelma lakkautetaan. Sosiaalidemokraattinen ulkoministeri Erkki Tuomioja rohkeni esittää pahoittelunsa kyseisen ohjelman lakkautuksesta.

Mutta kuka puolustaisi räävittömäksi väitettyä Koe-eläinpuistoa: yli-isännöitsijä Olavi ”Kulli-Olli” Granströmin, matkaemäntä ja mannekiini Tarja Loposen sekä kunnanlääkäri ja gynegologi Tapani "Tappi" Mertasen seikkailuja?

Täytynee olla yhteydessä vaikkapa vasemmistoliiton Paavo Arhinmäkeen, ehkä hänessä on rohkeutta ottaa Koe-eläinpuiston lakkauttaminen esille eduskunnan kyselytunnilla.

Koe-eläinpuiston uusintakierroksen lakkauttamispäätös on sikälikin erikoinen, että sitä on nyt uusittu seitsemän vuoden ajan ja jaksoja olisi ainoastaan kaksi kautta enää jäljellä. Sitten koko kierros vuodesta 1994 vuoteen 2002 olisi käyty uudelleen läpi.

Onneksi allekirjoittaneelta löytyy jo vanhoina tallenteina vuoden 2002 jaksot, joten lakkautuksesta johtuen ainoastaan vuoden 2001 tuotantokausi jää nyt uudelleen kuulematta. Niinkään yksittäisiä jaksoja on Radio Suomelta jäänyt uusimatta aikaisemminkin, kuten olen jo kirjoittanut.

Ylen Elävästä arkistosta ja Youtubessa löytyy jotain jaksoja Koe-eläinpuistoja ja niitä edeltäneitä Tietokoneenkorjauskurssia sekä Belgialaisia kirjauutuuksia ja -harvinaisuuksia. Ne eivät kuitenkaan ole sama asia, koska niistä on poistettu musiikki. Monet Göstan vitsit avautuvat vasta yhdistettynä gägin jälkeiseen kappaleeseen ja vaativat muutenkin tarinankerronnallista rytmitystä.

Nuoruuteni päättyi Koe-eläinpuiston ensilähetysten loppumiseen, nyt sukella ennenaikaiseen keski-ikään Koe-eläinpuiston uusintojen lopettamisen seurauksena.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu