Onko Jaakko Löyttyn musiikki vastalääke perussuomalaisuuteen?

Olen miettinyt, miksi vaistonvaraisesti olen kavahtanut niin sanottua maahanmuuttokritiikkiä, mitä varsinkin perussuomalaiset markkinoivat potentiaalisille äänestäjilleen.

Aivan kuin yliminä pakottaa irtisanoutumaan siitä, vaikka en aina osaa aukottomasti perustella, miksi kaikkia ihmisiä pitäisi kohdella samanarvoisesti. Kaiken lisäksi tunnen huonoa omatuntoa, jos yllätän ajattelevani joistain ihmisistä ei-lähimmäisinä.

Allekirjoittaneella on sellainen perversio, että kuuntelen niin sanottuja uskonnollisia radio- ja tv-kanavia (jotta voisin olla niiden kanssa eri mieltä): Radio Patmos, Taivas TV7, Radio Dei.

Jokin aika sitten viimeksi mainitulta kuulin virren Kuule, Isä taivaan, pyyntö tätä.

Olin kuvitellut, että kappaleella olisi pidemmät juuret.

Vasta hiljalleen tajusin sen olevan gospelmuusikko ja filantrooppi Jaakko Löyttyn sanoittama kappale, joka oli varsin tuore silloin kuin allekirjoittanut kävi pyhäkoulua, sävellys toki on vanha afrikkalainen.

Nähtävästi tämä kappale edelleen toimii alitajunnassani, vaikka luettuani vähän enemmän Raamattua ja kuunneltuani sotilaspapin horinoita armeijassa päädyin lopulliseen ratkaisuun: jätin esi-isineni kirkon, enkä ole katunut, kuten niin moni akateemisesti koulutettu nuori mies.

Joka tapauksessa, hiljalleen 60 vuotta täyttäneen Löyttyn musiikki on edelleen hyvää vastalääkettä perussuomalaisten maahanmuuttokriittisyydelle.

Löytty on vähän niin kuin Peter Seeger, jota massamurhaaja Anders Breivik manifestissaan kirosi nuorison turmelijana.

PS. Onneksi Patmos lähetyssäätiön sivuilta löytyy vuorostaan vastalääkettä Löyttylle: siellä teologian Juha Ahvio paaluttaa kulttuurimarxilaisten salaliitosta kuin edellä mainittu Breivik ja antaa ymmärtää kiivailevan Herra Sebaotin olevan vihainen kuin Nasse-setä nykymenosta.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu