Kavaltavatko perussuomalaiset Suomen Neuvostoliitolle vai myöntävätkö virheensä?

Alun perin halvalla kotimaisella energiansaannilla perusteltu Fennovoiman ydinvoimalan rakennuslupahakemus jätettiin tänään elinkeino ja teollisuusministeriöön.

On käynyt ilmi, ettei sen tuottama sähkö olisikaan niin edullista tai sen enempää kuin kotimaista kuin aina niin mukavassa Sosnovy Borin kylpyläkaupungissa tuotettu energia.

Viimeisimpien tietojen mukaan Fennovoiman ydinvoimalan kotimaisuusaste saatettiin venytettyä 60% vain ja ainoastaan venäläiselle pääomalla kroatialaisen pöytälaatikkofirman avustuksella.

Perussuomalaiset ovat systemaattisesti kannattaneet ydinvoimaa.

Puolueen puheenjohtaja Timo Soini halusi jopa rekrytoida SAK:n entisen ydinvoimalobbarin ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitun Matti Putkosen puoluetoimistolle.

Perussuomalaisten hirttäytymisessä ydinvoimalaan ei ole ollut kyse isänmaan edusta tai järkevästä talous- ja energiapolitiikasta. Jo Olkiluoto 3 on osoittanut, ettei sen tuottama sähkö tule olemaan edullista, eikä sen rakentaminen työllistä suomalaisia työmiehiä.

Niin ikään sen tuottama energia ei ole enää välttämättömyys edes vanhentuneelle savupiipputeollisuudelle.

Perussuomalaisten ydinvoimamyönteisyyden syy on par excellence identiteettipoliittinen.

Koska vihreät ja vasemmisto nykyään vastustavat lisäydinvoiman rakentamista, pitää perussuomalaisten olla täysin päinvastaista mieltä samasta asiasta periaatteesta, päätään seinään lyöden ja isänmaan myyden, jotta löytävät ekologisen lokeronsa puoluekentässä.

Siksi perussuomalaisille on poliittisesti mahdotonta myöntää olevansa väärässä, ei ainoastaan Fennovoiman asiassa, vaan koko suomalaisen energia- ja teollisuuspolitiikan suuressa linjassa.

Suomi on tuhlannut miljardeja vanhentuneisiin voimalahankkeisiin ja menettänyt kosketuksensa teollisuuden haaraan, uusiutuvaan ja vihreään energiaan, jolla olisi nostettu Suomi jo nyt kahdeksan vuotta kestäneestä taantumasta.

Siksi uskon, että perussuomalaiset ovat valmiita myöntämään Fennovoimalle ydinvoimalan rakentamisluvan, vaikka paljastuisi hankkeen rahoituskuvioiden johtavan suoraan Kremliin.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu