Turkulaisten rahat Fennovoimalle – ja se on ihan oikein

Huolimatta siitä, rakennetaanko venäläistä ydinreaktoria Pyhäjoelle, on hankkeessa hauskinta se, että turkulaiset kunnallisveron maksajat ovat jo menettäneet rahojaan Fennovoimalle.

Viime vuoden helmikuussa Turun energia päätti lahjoittaa turkulaisia veronmaksajien rahoja – siis niiden, jotka maksavat kunnallisveroa, eli eivät elä vain ja ainoastaan pääomatuloilla – Fennovoimalle 39,2 miljoonaa euroa.

Jos koko hanke kaatuu, niin osa rahoista palautunee turkulaisille. Mutta jo nyt hallinto- ja edustuskuluihin, ydinvoiman lobbaamiseen sekä ydinvoimalan alustava rakennustyö on polttanut turkulaisten omaisuutta kuin tulipalo 4.–5.9. vuonna 1827.

Ja se on ihan oikein turkulaisille.

Mitäs ovat niin turkulaisia ja valinneet sellaiset poliitikot johtamaan Turun energiapolitiikkaa, jotka uskoivat ydinvoiman erinomaisuuteen, eivätkä edes vaatineet lisäselvityksiä hankkeen kannattavuudesta tai onnistumismahdollisuuksista.

Onneksi Tampereella poliitikot olivat ja ovat järkevämpiä – äänestäjistä puhumattakaan.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu