Tampereen apulaispormestari "tykkää" mellakoista

Tänään perjantai 17.7.2015 noin puolenpäivän aikaan Tampereen vasemmistoliittolainen apulaispormestari Mikko Aaltonen kävi "tykkäämässä" Facebookissa linkistä, jossa kerrottiin Korson kapinasta vuodelta 1965.

Wikipedian mukaan kultaisella kuusikymmentäluvulla poliisi oli mennyt keskeyttämään Renegades nimisen yhtyeen konsertin, minkä seurauksen korsolainen nuoriso oli alkanut mellakoimaan. Paikalle oli kutsuttu palokunta viilentämään nuorisoa, jota nuoriso oli puolestaan heittänyt tyhjillä puolloilla kuin tamperelaiset punkkarit muutama vuosi sitten Näsinpuistossa.

Onko apulaispormestarin ”tykkääminen” ymmärrettävä yllytykseksi mellakointiin?

Vasemmistolainen Aaltonen on muuten todella epäilyttävä tyyppi: hän on reservinupseeri ja skinhead, joka pukeutuu lähes poikkeuksetta Fred Perryn merkkivaatteisiin.

Kaiken lisäksi hän on kahden ja puolenvuoden apulaispormestarin uransa aikana laittanut tamperelaisten sotaveteraanien asiat kuntoon, saanut kaupungin ottamaan käyttöön aktiivipassin pitkäaikaistyöttömille, nopeuttanut toimeentukiasioiden käsittelyaikoja sekä käytännössä pysäyttänyt Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveysmenojen kasvun kehittämällä organisaatiota ja tehostamalla käytäntöjä, mihin edelliset oikeistolaiset vastaavan sektorin apulaispormestarit eivät kyenneet edes nousukaudella.

Mikseivät perussuomalaiset, demarit ja muut kokoomuslaiset tee mitään, vaan antavat tällaiset anarkistien ja mellakoiden ”tykkääjän” parantaa tamperelaisten elämää, tekemällä maailmankaikkeudesta mukavamman paikan olla?

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu