Perussuomalaisten Putkonen alkoi fascistiksi Ylen Ykkösaamussa

Raiskauksesta tuomion ja rangaistuksen 1990-luvulla saanut Matti Putkonen kertoi Ylen Ykkösaamussa perussuomalaisten harkitsevan asianajan palkkaamista selvittämään tutkijoiden ja toimittajien esittämiä syytöksiä, joiden mukaan perussuomalaiset – tai jotkin heidän toimijoistaan – olisivat kansallissosialisteja, fascisteja, tai ainakin näitä piirejä lähellä.

Putkosen sanomisista uutisoi myös Iltasanomat, kirjallisessa muodossa.

Keskustelu lähti siitä, että perussuomalaisten oululainen kansanedustaja Olli Immonen on useamman kuin yhden kerran bongattu kansallissosialistisen Suomen vastarintaliikkeen jäsenten sekä vaikkapa Kai Murroksen seurasta.

En ole itse vähään aikaan syyttänyt ketään perussuomalaista fascismista tai kansallismielisten sosialistien kanssa veljeilystä, mutta kun niin sanottu työmies Putkonen alkaa uhkailemaan vapaan Suomen vapaita toimittajia ja tutkijoita, niin totean sen olevan silkkaa fascismia, ja näin ollen Putkosen olevan fascisti, jos ja kun hän jatkaa linjallaan sanoista tekoihin.

Median tehtävänä ei ole myötäillä hallituspuolueita kuin joissain autoritaarisissa yhteiskunnissa, joissa ei ole vapaata lehdistöä, vaan toimia vallan vahtikoirana. Se on yksi länsimaisen liberaalidemokratian peruspilareista vapaan markkinatalouden rinnalla.

Fascistimaissa roolit ovat kääntyneet toisinpäin: poliittinen koneisto vahtii toimittajia ja tutkijoita väkivaltakoneiston ja poliisin avulla, kuten nyt Putkonen uhkailee.

Ei vasemmistoliittolaisetkaan ole uhannut palkata asianajajia, vaikka Timo Soini on haukkunut systemaattisesti vasemmistolaisia sosialisteja kommunisteiksi. Niin ikään pitkänlinjan kokoomuslaiset ovat tottuneet siihen, että vapunaikoihin heitä sanotaan lahtareiksi, eikä se heitä häiritse. Ehkä vihreissä on samanlaista herkkähipiäisyyttä kuin perussuomalaisissa, paitsi nyt niin sanottu työmies Putkonen teki kyllä pohjanoteerauksen.

Odotan siis jo innolla niin sanotun työmiehen palkkaamaan asianajajan yhteydenottoa tämän kirjoituksen perusteella, olen vapaasti käytettävissä.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu