Perussuomalaiset nuoret tekemässä vasemmistonuorista tarpeettoman järjestön?

Perussuomalaisten nuorten Helsingin piiri on tänään perjantaina 21.8.2015 AD julkaissut kannanoton toisen turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamisesta Helsingin Kallioon. Ensimmäisen vastaanottokeskus sijtaitsee Kaarlenkadulla.

Kyseinen kannanotto on looginen sekä taitava poliittinen veto.

Ensinnäkin perussuomalaisten nuorten voisi sanoa varastaneen poliittisen aloitteen vasemmistonuorilta tai vihreiltä nuorilta ja opiskelijoilta, joilta politiikkaa ymmärtämätön kansalainen olisi voinut luulla kuulevansa vastaavanlaisen aloitteen. Nyt vasemmistonuoret sekä vihreät nuoret ja opiskelijat jäivät niin sanotusti nuolemaan näppejään.

Viimeksi samanlainen tilanne nähtiin kun perussuomalaisten varavaltuutettu Nuutti Hyttinen esitti homotaitelija Touko Laaksosen eli Tom of Finlandin patsaan seisottamisen Helsingin keskustaan ennen kuin poliittinen vasemmisto tai vihreätt ennättivät tehdä samanlaisen aloitteen.

Poliittisen viestinnän tutkimuksessa puhutaan agenda asettamisesta (engl. agenda setting). Se, joka ennättää ensimmäisenä, saa falloksen, tuon symbolisen eli diskurssin järjestyksen etuoikeutetun merkitsijän, haltuunsa pakottaen toiset reaktiiviseen toimintaan julkisuudessa.

Toiseksi Helsingin perussuomalaisten nuorten ehdotus on loogista seurasta ulkoministeri Timo Soinin politiikasta keskustavetoisen Juha Sipilän hallituksessa. Viranomaiset ovat arvioineet Suomeen saapuvan mahdollisesti jopa 15 000 turvapaikanhakijaa Sipilän hallituksen ensimmäisen toimintavuoden aikana.

Kuinka paljon turvapaikan hakijoita lopulta saapuu, ja kuinka kauan perussuomalaiset ovat päättämässä Suomen kohtaloista, on kysymysmerkki. On siis aivan kohtuullista, että perussuomalaiset nuoret esittävät ehdotuksensa hallituksen maahanmuuttopoliitkan tukemiseksi.

Tilastollisesti jos tarkastelemme tilannetta muutaman vuosikymmenen perspektiivillä huomaamme turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten määrän lisääntyvän aina kun maassa on oikeistohallitus. Tällaisia piikkejä ilmeneeei esimerkiksi aivan 1990-luvun alussa Harri Holkerin ja Esko Ahon hallitusen sekä 2000-luvun jälkipuoliskolla Matti Vanhasen porvarihallituksen ja nykyisen Sipilän perusporvarihallituksen hallituksen aikana.

Sen sijaan silloin, kun Suomessa on ollut vahva vasemmisto, ei maahan ole juuri kukaan halunnut vapaaehtoisesti saapua. Päinvastoin, Suomi on ollut maastamuuttomaa, ja DDR:n turvallisuuspalvelu Stasin vakoojaksi ja kommunistiksi paljastunut Eila Kännö hoiti loput.

Yllä mainitusta syystä kirjoitin, että "politiikkaa ymmärtämätön kansalainen" olisi voinut luulla vasemmistonuorten olevan maahanmuuttomyönteisempi kuin perussuomalaiset nuoret.

Mutta kun otamme materialistisen näkökulman politiikkaan, eli ohitamme idealismin tai poliitikoille tyypillisen sananhelinän, ja tarkastelemme poliitikkojen konkreettisia tekoja hallituksessa, ovat perussuomalaiset maahanmuuttomyönteisempi puolue kuin vaikkapa vasemmistoliitto.

Sama juttu on muuten homojen oikeuksien kohdalla: kun vasemmisto oli Suomessa vahva, eli heti toisen maailmasodan jälkeen aina 1980-luvulle, olivat homot alistettu ihmisryhmä, mutta kuin perussuomalaisten kannatuksen kasvun kanssa käsikädessä, ovat homojen oikeudet parantuneet rakkaassa sotiemme veteraanien uhrilahjaksi lunastamassa isänmaassamme.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu