Jyväskylän yliopisto sensuroi politiikan tutkijan kirjoituksen – lue se täältä

Jyväskylän kaupunki on menettänyt kutsumanimensä Suomen Ateena, eikä Jyväskylän yliopisto ole enää sivistysyliopisto.

Yliopisto poisti fb-sivuiltaan yhteiskuntatieteiden tohtori Jouni Tillin analyyttisen kirjoituksen, jossa hän ansiokkaasti analysoi Juha Sipilän viimeviikkoista televisiopuhetta.

Perustelu oli se, että politiikan tutkija kirjoittaa – politiikasta.

Ironista, että yliopisto myönsi pari vuotta sitten Tillille Hyvä väitöskirja -palkinnon tutkimuksesta, joka käsitteli uskonnon ja valtion suhdetta, uskonnollista retoriikkaa. Tillin teos Suomen pyhä sota – Papit jatkosodan julistajina sai myös Vuoden kristillinen kirja -palkinnon viime vuonna.

Mutta saman metodin käyttäminen keskustalaisen pääministerin Juha Sipilän televisiopuheen analyysissä oli Jyväskylän yliopistolle liikaa.

Naurattaisi, jos ei olisi syytä olla huolissaan suomalaisen yliopistolaitoksen puolesta.

Ei riittänyt, että Sipilän puhetta Yleisradion studioon tuotiin kehumaan Helsingin Sanomien, MTV3 politiikan toimituksen ja Yleisradion uutistoimituksen päätoimittajat, jotka toivovat hallituksen subventoivan veronmaksajien rahoille kyseisiä mediataloja, vaan nyt myös yliopistot on alistettu hallitukselle hiljaisenkuuliaisiksi, jotta opetusministeriön giljotiini ei heilahtaisi.

Kehotankin suomalaisia nuoria lähtemään mieluummin ulkomaisiin yliopistoihin opiskelemaan, jos se on mitenkään mahdollista. Älä ainakaan mene Jyväskylään.

Onneksi Tillin teksti on yhä luettavissa Suomen valtiotieteellisen seuran ylläpitämällä Politiikasta.fi -sivustolta. Sitä ei Sipilän perusporvarihallitus ole vielä onnistunut ottamaan kontrolliinsa.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu