Sosiaalidemokraatit Runosmäen ylivoimaisesti kannatetuin puolue

Turun Sanomat otsikoi keskustelun turvapaikanhakijoista saaneen Runosmäen raivonvaltaan. Kaupungin järjestämässä tilaisuudessa oli tarkoitus keskustella pakolaisten hätätilamajoittamisesta Runosmäen kouluun. Lehden toimittajan mukaan illan aikana ei kuultu yleisön joukosta yhtä ainoata maahanmuuttajamyönteistä puheenvuoroa ja paikalle kutsutut asiantuntija olivat kiusaantuneita.

Kiusaantuneisuuden tunne on ymmärrettävää kun joutuu käymään ja jopa pahimmassa tapauksessa asumaan Suomen Turussa.

Itsekin erehdyin matkustamaan junalla Turkuun kesällä ottaen polkupyörän kokeeksi mukaan. Sen lisäksi, että poljin päivällä Ruissalossa, suuntasin illalla vielä ennen juna-asemalle hakeutumista Raunistulaan, josta jostain syystä eksyin edellä mainittuun Runosmäkeen. Sen rinnalla jopa Tampereen Kaukajärvi, Hervannasta puhumattakaan, näyttää idylliseltä ja tyylikkäältä kaupunginosalta. Onneksi pääsin pois.

Mutta minkälaisia ihmisiä asuu Runosmäellä? Politiikan tutkijana lähestyn kysymystä luonnollisesti käyttämällä vuoden 2012 kunnallisvaalien tilastoja.

Niiden mukaan sosiaalidemokraatteja kannatetaan Runosmäellä ylivoimaisesti eniten, sitten tulee vasemmistoliitto, seuraavina perussuomalaiset ja kokoomus lähes tasoissa, mutta eivät saa edes yhteensä niin paljon ääniä kuin demarit. Pettymyksekseni suosikkiturkulaiseni (heti valtuutettu Elina Sandelinin jälkeen) eli Ulle-Dulle Mäenpää sai viime kunnallisvaaleissa ainoastaan 17 ääntä.

Mitä tästä kaikesta voimme päätellä?

SDP:n kannattajakunnassa on eduskuntapuolueista toiseksi eniten rasisteja heti perussuomalaisten jälkeen, mutta selittääkö se Runosmäellä järjestetyn tilaisuuden ilmapiirin vai eikö tilaisuuteen osallistunut yleisö ollut kattava ja tasapuolinen otos runosmäkeläisistä?

Joka tapauksessa olen sitä mieltä, että Turku turkulaisille tai siis Turun ympärille voisi rakentaa samanlaisen aidan kuin Unkarissa ja Israelissa on tekeillä ja Berliinissä oli aikoinaan, ja Suomen puolelle sieltä saisi tulla vain ja ainoastaan viisuminettelyllä eheytymään turkulaisuudesta.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu