Taivas TV7:n toimitusjohtaja: Jumala Pariisin terrori-iskujen takana

Jos kuvittelitte, että Pariisissa ja Saint-Denis'ssa 13.11.2015 tehdyt 132 hengen vaatineet terrori-iskut olivat islamistiterroristien suunnittelemat ja tekemät, niin erehdyitte.

Ainakin jos uskomme suomalaisen kristillisen televisiokanavan Taivas TV7:n toimitusjohtajaa Martti Ojaresta. Hänen antaa ymmärtää niiden olleen eräänlainen Jumalan ruoska.

Ojares päätti siis kilpailla tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa uudenvuodenpuheiden saralla ja esitti kyseisessä kuninkuuslajissa oman taidonnäytteensä – kuulemma jo toista kertaa.

Koko puheen voit kuunella ja katsella täältä ja tehdä siitä omat johtopäätöksesi.

Ojaresin omaperäinen tulkinta marraskuisesta terrori-iskuista ei ole puheen ainoa erikoisuus. Puheessa viitataan useampaan otteeseen jonkun hänen kaverinsa näkyihin.

Allekirjoittaneelle on periaatteessa ihan sama, vaikka Taivas TV7:n toimitusjohtajan tanssii haudoilla ja hänen Jumalansa on moraaliton, veriuhreja vaativa, kostonhimoinen heimojumala.

Mutta on hyvä muistaa Suomessa olevan tuhansia ihmisiä, jotka ottavat hänen juttunsa tosissaan, ja kaiken lisäksi antavat rahalahjoituksia kanavan toiminnan pyörittämiseen. Politikan tutkijana en voi olla sivuuttamatta tällaista alakulttuurin ilmentymää.

Niin ikään on mielikuvitusta kutkuttavaa miettiä kuinka siihen suhtauduttaisiin, jos joku islamistisaarnaaja heittäisi samanalaista läpäleissöniä – ja pyytäisi avustuksia toimintaansa.

Vaadittaisiinko hänen suitsimistaan terrorismilakeihin vetoamalla?

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu