Puolustaako Suomen armeija Neuvostoliittoa vai Vapaata maailmaa?

Helsingin Pride-kulkueeseen osallistui viime viikonloppuna yli 35 000 ihmistä, jotka marssivat länsimaisten vapausihanteiden puolesta. YleX kertoi marssilla mukana olleen myös Suomen puolustusvoimissa työskentelevä ylikersantin paraatipuvussaan.

Niin ikään Vapaan maailman edustaja eli Yhdysvaltojen suurlähetystö oli Priden virallisena kumppanina.

Mutta Pahan imperiumin eli Venäjän suurlähettilästä ei marssilla näkynyt.

Tästä huolimatta pääesikunnan tiedottajasta ei oikein ottanut selvää, että haluaako Suomen puolustusvoimat olla Vapaan maailman vai Neuvostoliiton puolella.

YleX:n jutussa nimittäin kerrottiin, että tiedottajan sanoneen, ”että yksittäinen sotilas esiintyisi sotilaspuvussa vapaa-ajalla vastaavanlaisissa tilaisuuksissa, koska silloin sen perusteella sotilaan käyttäytymisellä ja esiintymisellä luodaan vastaavalla tavalla kuvaa puolustusvoimista”.

Itse suoritin aikoinaan maisteriopintojeni harjoittelun puolustusministeriön tiedotusyksikössä. Siellä asiat osattiin, mutta muistan jo silloin kuinka sai aina pelätä mitä noloa saman korttelin toisella (jossa siis sijaitsee pääesikunta) puolella joku ylempi upseeri tai pääesikunnan tiedottaja oli mennyt kommentoimaan tiedotusvälineille. Siellä kun tunnuttiin elävän omassa todellisuudessa ja lausunnoilla enemmän vahingoittavan kuin edistettävän Suomen ja puolustusvoimien etua.

Onneksi Varusmiesliitossa ollaan paremmin kärryillä siitä, mikä on oikein tai väärin; kuinka sukupuolinen ja seksuaalinen tasa-arvo ovat viime kädessä isänmaan etu.

Ehkä Suomi sittenkin kuuluu Vapaaseen maailmaan eikä Neuvostoliittoon?

Oletan, että vapaus voittaa ja Suomen puolustusvoimat lähettää jo ensi vuoden Helsingin Pride-marssille delegaation siinä kuin vaikkapa Helsingin seurakunnat tänä vuonna.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu