Theresa May sen todisti: vasemmisto on ollut koko ajan oikeassa

Iso-Britannian pääministeri Theresa May piti puheen maansa tavoitteista EU-eron yhteydessä tänään iltapäivällä. Yle uutisoi hänen sanoneen mm. EU:n vapaan liikkuvuuden dumpanneen palkkoja ja nostaneen asuntojen hintoja.

Nyt on hyvä tehdä oikein Spede-shown tyyliin vanhojen lehtien lehtikatsaus ja tarkistaa mitä eri puolueet ja sanoivat kun Suomi liittyi Euroopan unioniin, ja kuinka unionin nopeaan itälaajentumiseen suhtauduttiin.

Ainakin allekirjoittaneella on sellainen mielikuva, että laitavasemmistossa Esko Seppäsestä kommunisteihin vastustivat EU:ta nimenomaan siksi, että se dumppaa palkkoja ja nostaa asumisen hintaa.

SAK yritti neuvotella pidempää siirtymäaikaa Itä-Euroopan halpatyövoimalle, mutta porvarilehdistössä SAK:n ehdotuksille naureskeltiin pääkirjoitussivuilla.

Poliittisessa keskustassa uhkakuvia vähäteltiin.

Sen sijaan Margaret Thatcheria fanittaneessa poliittisessa oikeistossa oltiin tyytyväisiä: palkkojen dumppaaminen oli nimenomaan tarkoitus ja EU:n vapaa liikkuvuus oli oleellinen liittolainen ammattiyhdistysliikkeen vastaisessa taistelussa. Jos lisäksi asuntojen arvo nousisi, eli asuminen kallistuisi, tietäisi se vain lisätuloja pääomapiireille.

Tänään Iso-Britannian pääministeri myönsi vasemmiston olleen kokoajan EU-kritiikissään oikeassa.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu