Koska Jussi Niinistö pyytää anteeksi Yleisradiolta?

Perussuomalainen puolustusministeri Jussi Niinistö reilu viikko sitten vaati Yleisradiolta anteeksipyyntöä kun se oli uutisoinut siitä, että armeijassa on käytännössä rekrytointikielto Venäjän ja Suomen kaksoiskansalaisille koskien tiettyjä tehtäviä.

Niinistön mukaan tällaisia käytäntöjä ei ollut.

Nyt Yleisradio on jo toistamiseen niin sanotusti lyönyt todisteet pöytään ja osoittanut Niinistön olleen väärässä, joka tietämättömyyttään tai välinpitämättömyyttään.

Kumpikin on sallittua politiikolle.

Ei puolustusministerin tarvitse tietää kaikkea mitä puolustusvoimissa ohjeistetaan. Puolustusministeriö ja puolustusvoimat ovat eri organisaatioita. Ei sisäministerinkään tarvitse kaikkea tietää mitä rajavartiolaitoksessa, poliisihallituksessa, hätäkeskuslaitoksessa tai maahanmuuttovirastossa tapahtuu.

Mutta sotiemme veteraaneja ja heidän uhrilahjaansa kunnioittava poliitikko ei käyttäydy ylimieleisesti ja yritä esittää tietävänsä jotain, mistä oikeasti ei ole hajuakaan.

Hän osaa olla hiljaa kuin Harri Holkeri kahvia juodessa ja silakkaa syödessä. Slurps!

Kaikista raukkamaisinta on hyökätä viestintuojaa kohtaan.

Koska Jussi Niinistö pyytää anteeksi Yleisradiolta?

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu