Miksi huumoriskeneilijät tulevat Tampereelta?

Eilen nousi valtakunnan uutiseksi se, että Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja sekä varavaltuutettu (sic) Terhi Kiemunki on vapautettu perussuomalaisuudesta.

Kiemunki ei tunnetusti ole ainoa huumoriskenen edustaja Tampereelta.

Hänen lisäksi nykyisessä huumoriskenessä vaikuttavat sellaiset hahmot kuin Marco ”Mr. Mime” de Witt tai Jari Leino ovat Tampereelta.

Nytkin viikonloppuna edellinen esitteli ”suvakkipoliisien” katkomiaan kylkiluitaan ensimmäisessä seminaarissa, jälkimmäinen veti puhetta toisessa seminaarissa.

Vanhemman huumoriskenen edustajista Joulupukkipalvelun Lehdon Sepi asuu tiettävästi edelleen Tampereella ja Jussi Halla-aho on syntyään tamperelainen.

Mistä se johtuu? Ovatko tamperelainen juomavesi vai sisällissodan käsittelemättömät ylisukupolviset traumat syynä siihen, että huomattava osa tai jopa enemmistö huumoriskenen keskeisistä tekijöistä on tai on ollut Tampereelta?

Vai onko kyse perspektiiviharhasta?

Onhan Turussa tietenkin Olavi ”Ulle-Dulle” Mäenpää ja Timo Hännikäinen, mutta se on aika vähän. Espoosta ei tule mieleen kuin se entinen uutistenlukija, Oulusta kannabishörhö.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu