Hommafoorumilaiset antavat taas vedättää itseään

Aamupäivän uutinen oli se, että turkulainen kansanedustaja Kike Elomaa loikkaa takaisin uuvatti- eli smurffiryhmästä perussuomalaisten edustkuntaryhmään, joista hän erosi pari päivää sitten.

Maanantaina Elomaa kaiken lisäksi äänesti hallituksen luottamuksen puolesta.

Mutta nyt hän olisi vähän niin kuin taas oppositiossa vastustamassa hallituksen politiikkaa.

Hommafoorumilla tämän ei anneta häiritä, vaan Elomaan paluuta ylistetään.

Elomaa loikkiminen edestakaisin kuin sammakko kuvaakin enemmänkin perussuomalaisten äänestäjiä ja kuinka helposti vedätettäviä kaikenmaailman hommafoorumilaiset ovat.

V. I. Lenin kutsui tietyllä ilmaisulla tällaisia kannattajia.

Hommafoorumialiset eivät ottaneet ole vieläkään ymmärtäneet politiikan luonnetta, vaikka luulisi simonelojen, sampoterhojen ja marialoheloiden antaneen aikamoisen oppitunnin.

He ottavat vaikkapa Elomaan selitykset painostuksesta ja äänestäjien viesteistä annettuina, ilman kritiikkiä, ainakin silloin kun kansanedustajan näyttelemät mielipiteet osuvat yhteen kaikenmaailman hommafoorumilaisten näkemysten kanssa.

Hommafoorumilaisten ja kaikenmaailman perussuomalaisten on vaikea ymmärtää, että poliitikon on oltava opportunisti ja mielinkielin. Poliitikon omat mielipiteet, mitä hän sanoo julkisuudessa ajavansa tai kannattavansa ja minkälaista politiikkaa harjoittaa, ovat kaikki aivan eri asioita.

Tämä kaikki koskee myös – ja varsinkin – niin sanotulla maahanmuuttokritiikillä ratsastamista, joka on ollut viimeisissä vaaleissa helpoin keino eduskuntaan. Millään muulla kun ei näytä olevan joillekin äänestäjille mitään merkitystä. Se on helppo täky näille Leninin mainitsemille.

Toivottavasti Ylen julkaisema gallup (jonka tulos oli arvattavissa) houkuttaa lisää uuvattti- eli smurffiryhmästä opportunisteja loikkaamaan takaisin perussuomalaisiin.

Hallitus ja sen sote-uudistus ansaitsisivat tulla kaadetuksi.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu