Paavo Väyrynen tasavallan presidentiksi poikkeuslailla – Venäjältä nootti

Keskustan kunniapuheenjohtaja ja viidellä vuosikymmenellä sotiemme veteraanien veriuhrilla itsenäisyyden lunastaman isänmaamme valtioneuvoston jäsenenä istunut Paavo Väyrynen on ilmoittanut olevansa käytettävissä 13. tasavallan presidentiksi.

Yle uutisoi, että Väyrynen on luopunut perustamansa kansalaispuolueen puheenjohtajuudesta ja antanut kannattajilleen suostumuksen ryhtyä keräämään kannattajakortteja valitsijayhdistyksen muodostamiseksi vuoden 2018 presidentinvaaleja varten.

Tämä lienee pelkkä muodollisuus, koska kaikkien ja ennen kaikkea isänmaan etu olisi se, että eduskunta säätää poikkeuslain, jotta Väyrysestä tulisi tasavallan presidentti suoraan. Miksi järjestää kalliit ja kaksivaiheiset presidentinvaalit kun voittaja on jo selvillä?

Niin ikään Venäjän Suomelle tänään antama nootti puoltaa Väyrysen valintaa 13. tasavallan presidentiksi ilman vaaleja. Väyrynen on kuitenkin ainoa, joka pystyy laittamaan Vladimir Putinille niin sanotusti luun kurkkuun, kuin Urho Kaleva Kekkonen aikoinaan Leonid Brežneville.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu