Mistä Suomelle yhtä edistyksellinen presidentti kuin Trump?

Yhdysvaltojen 45. presidentti Donald J. Trumpia on arvostelu ja haukuttu Euroopassa kun hän ilmoitti kumoavansa asetuksen, jolla estetään tiettyjen alaikäisenä laittomasti maahantulleiden ihmisten pakkopalautukset.

Mielestäni tällainen arvostelu on noloa ja kaksinaismoralistista.

Ensinnäkin vain nokkelimmat ovat ymmärtäneet minkälainen kettu Trump on: näin hän pakottaa republikaanit ja demokraatit säätämään lain kumotun asetuksen tilalle.

Näin itse asiassa Trumpin ansiosta pakkopalautuksen uhan alla olevien ihmisten asema paranee ja kaiken lisäksi hänen onnistuu saamaan näkemyksilleen kannatusta yli puoluerajojen, mihin Barack Obama ei esimerkiksi kyennyt.

Mutta mikä on vakavampaa: on outoa arvostella Yhdysvaltoja moraalittomuudesta samaan aikaan kun Suomesta puuttuu alaikäisenä laittomasti maahantulleita suojeleva lainsäädäntö kokonaan.

Suomalaiset viranomaiset pakkopalauttavat, eivät ainoastaan alaikäisinä Suomeen tulleita, vaan jopa Suomessa syntyneitä sylilapsia de facto sotaakäyviin maihin poliitikkojen hiljaiselle hyväksynnällä – tai raivokkaiden suosionosoitusten kera.

Tämä kaikki osoittaa, että Yhdysvallat uskollisesti noudattaa kutsumuskohtaloaan vapaan maailman maailman valona ja kirkkautena.

Sen sijaan Suomi ja suomalaiset poliitikot ovat taantuneet Itä-Euroopan henkiselle tasolle, orjuuteen kuin kylmänsodan pahimpina suomettumisen aikakausina, jolloin Stasin vakooja Ella Kännö toteutti poliitikkojen neuvostomyönteistä maahanmuuttopolitiikkaa.

Mistä Suomi voisi saada yhtä kettumaisen, vapaamielisen ja edistyksellisen tasavallan presidentin ja pääministerin kuin Trump on Yhdysvalloissa?

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu