Onko Timo Soini seonnut: vaatii naista kutsuttavan mieheksi?

Suomen ulkoministeri ja perussuomalaisten entinen puheenjohtaja on pahoittanut mielensä siitä, että Aamulehti on ilmoittanut pääkirjoituksessaan pyrkivänsä sukupuolineutraaleihin ilmaisuihin.

Soinin kirjoitus on hämmentävää luettavaa kun hän kirjoittaa: ”Kun Aamulehden politiikan toimittaja – – lähestyy minua Eduskunnassa haastattelun toivossa, älä loukkaannu vaan kerro miksi sinua kutsun”.

Siis Suomen ulkoministeri aikuisten oikeasti kyselee – ja vielä julkisesti – millä ammattinimikkeellä hän kutsuu toimittajaa (kun hän on jo nimennyt tämän toimittajan toimittajaksi).

Jo tämä laittaa kysymään, että onko Soini sekoamassa kun smurffipuolueen kannattajakortit antavat odottaa itseään ja hänen poliittiset ansionsa tuhottu.

Mutta vielä oudompaa luvassa Soinin kirjoittaessa: ”Sen edellytän jatkossa, että jos sanon puhemies, joutomies tai esimies, niin se siteerataan oikein”.

Ottaen huomioon Aamulehden pääkirjoituksen aiheen, että vaikkapa kansanedustaja Maria Lohelaa ei enää kutsuttaisi eduskunnan puhemieheksi vaan puheenjohtajaksi, niin tarkoittaako Soini kapinoidessaan tätä vastaan siis sitä, että hän haluaa edelleen naista kutsuttavan mieheksi?

Tällaisen Soinin ajaman gender benderinkö takia sotiemme veteraanit antoivat kalleimman uhrilahjansa Suomen kansalle yli seitsemänkymmentä vuotta sitten?

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu